Haosul politic se sparge în capul studenților UMF. Rezidențiatul lor este în pericol deoarece nu există un ministru al Educației

vineri, 04 octombrie 2019, 01:52
2 MIN
 Haosul politic se sparge în capul studenților UMF. Rezidențiatul lor este în pericol deoarece nu există un ministru al Educației

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi riscă să nu poată susţine examenul de rezidenţiat la timp fiindcă Ministerul Educaţiei nu are încă un ministru desemnat.

În acest sens, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor de Medicină din România, care cuprinde şi asociaţiile de profil din Iaşi, în total fiind peste 24.000 de studenţi la medicină, a tras un semnal public asupra faptului că examenul de rezidenţiat nu va putea fi susţinut pe 17 noiembrie. „Pentru ca examenul să se poată desfăşura în condiţii optime conform actualei cronologii, metodologia de organizare, comisiile de specialitate şi numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Educaţiei. În momentul de faţă, acest lucru nu poate fi realizat din cauza absenţei Ministrului Educaţiei şi a faptului că instituţiile statului pasează între ele responsabilitatea soluţionării acestei crize“, au precizat studenţii într-un comunicat de presă. Ei au făcut un apel către Guvern, Parlament, Administraţia Prezidenţială, UMF-uri, Direcţiile de Sănătate publică şi Colegiul Medicilor pentru a soluţiona problema şi a nu se amâna acest examen. „După mii de pagini citite şi luni întregi de pregătire intensă, colegii noştri care urmează să susţină cel mai important examen profesional meritau o situaţie clară, o dată stabilă pentru care s-au pregătit moral şi mai ales un examen care să nu fie periclitat de proceduri, întârzieri şi jocuri politice“, au precizat reprezentanţii studenţilor. 

În momentul de faţă a fost propus pentru a ocupa portofoliul la Educaţie profesorul ieşean Camelia Gavrilă, deputat PSD, însă situaţia de incertitudine continuă fiindcă săptămâna viitoare urmează să fie votată moţiunea de cenzură care poate duce la căderea actualului Guvern.

Comentarii