Harcea Pacea pe zidul de sprijin al pasarelei Octav Băncilă

miercuri, 21 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Harcea Pacea pe zidul de sprijin al pasarelei Octav Băncilă

În perioada 23-25 septembrie 2022 are loc o acțiune de regenerare prin artă pe zidul de sprijin al Pasarelei „Octav Băncilă”, din apropierea fostei fabrici de țigarete. Inițiativa are loc în cadrul RegenerARTE și Street Delivery Iași. 

Zeci de artiști din Iași se vor uni pentru spectacole de jonglerii în stil Flow Arts, demonstrații de dans, momente muzicale, ateliere și alte activități artistice.

Graffiti-ul se va regăsi, legal, pe zidurile pasarelei, cu ajutorul celor mai cunoscuți grafferi din țară, invitați din București, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Bacău, Pașcani și Iași. Evenimentul este sprijinit de Ministerul Culturii. Printre artiștii prezenți se numără: HarceaPacea (coordonatorul proiectului), Cristian Scutaru, Frag.Menta, Grafo și Kaps Crew.

„Street artist ieșean activ de 15 ani, arhitect, ilustrator și activist. Lucrările mele sunt variate, de la intervenții subtile în țesutul urban la murale de mari dimensiuni sau instalații. Îmi place să interacționez pe cât posibil cu particularitățile peisajului urban, prin intervenții ingenioase li specifice contextului. Folosesc un spectru larg de tehnici și medii (de la picturi cu trafaletul, vopsea spray, colaje, stencil, paste-ups, markere și cretă). Prin acestea încerc să contest modalitatea prin care omul de rând se raportează la ce îl înconjoară și să-l sensibilizez cu privire la chestiuni neglijate sau problemele sociale”, a spus HarceaPacea.

Va avea loc și un moment de Poezie în stradă, sâmbătă, la ora 16:00. Vor citi: Cătălin Mihai Ștefan, Claudiu Ioan Maftei, Ștefan Tudor Baciu, Andrada Strugaru, Bogdan Alexandru Petcu, Vlad Alui Gheorghe.

Intrarea va costa 25 de lei. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/453187273436658/?active_tabâdiscussion. 

Comentarii