Help-line pentru victimele accidentelor rutiere

vineri, 13 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Help-line pentru victimele accidentelor rutiere

Un serviciu de consiliere psihologică gratuită a victimelor accidentelor rutiere, HelpLine WorldStreet, care se adresează în egală măsură şi celor care au provocat evenimente rutiere, a fost lansat ieri. Practic, persoanele care consideră că au nevoie de ajutor din partea psihologilor Asociaţiei WorldStreet pot să apeleze 24 de ore din 24 numărul de telefon 0745.232.231. 

Serviciul HelpLine WorldStreet este componentă a proiectului social „Safety First“, ce vizează responsabilizarea, deprinderea şi deprinderea unor cunoştinţe de educaţie rutieră civică a comunităţii, finanţat de Primăria ieşeană. Proiectul este derulat pe o perioadă de patru luni de Asociaţia WorldStreet în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Practic, pe parcursul a aproape întreg semestrul I, se urmăreşte responsabilizarea a cel puţin 1.200 de elevi de clasa a 11-a şi a 12-a care urmează să ia permisul de conducere, pietoni şi biciclişti, prin ateliere de educaţie rutieră personalizate.

Linia telefonică HelpLine WorldStreet, materiale de informare distribuite de voluntarii asociaţiei la concerte, festivaluri şi alte evenimente culturale din Iaşi – inclusiv la cel al asociaţiei, „Viaţa are culoare! STOP accidentelor rutiere!“, programat să aibă loc pe 6 octombrie la Palas – sunt modalităţile prin care membrii WorldStreet speră să atragă atenţia cât mai multor participanţi la traficul de zi cu zi şi în final să ducă la scăderea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, şoferilor şi bicicliştilor ieşeni. Valoarea totală a proiectului este de 34.276 lei, din care 90 la sută reprezintă suportul financiar al Primăriei Iaşi, iar 10 la sută, contribuţia Asociaţiei WorldStreet. 

Comentarii