Platforma unionistă „Acţiunea 2012” a anunţat un marş pe străzile centrale

Hora Unirii, scoasă din programul oficial al manifestărilor de la Iaşi

sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Hora Unirii, scoasă din programul oficial al manifestărilor de la Iaşi

La manifestări – două ceremoniale – vor participa totuşi autorităţi locale şi judeţene, dar fără reprezentanţi de la Bucureşti.

 

Manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie se vor desfăşura într-un cadru restrâns. Din program lipseşte Hora Unirii, în condiţiile în care trebuie respectate restricţiile date de pandemia Covid-19, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. De asemenea, nu va fi amenajată vreo scenă în Piaţa Unirii, Primăria nu va organiza o masă publică şi nu va avea loc vreo paradă militară – evenimente care sunt, de obicei, incluse în program. La manifestări vor participa autorităţi locale şi judeţene, fără reprezentanţi de la Bucureşti.

Evenimentele vor consta în două ceremoniale: unul religios şi celălalt de depunere de coroane de flori la ansamblul statuar din Piaţa Unirii, începând cu ora 12.00. Ulterior, autorităţile locale se vor deplasa la Biserica „Trei Ierarhi”, la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza. În paralel cu evenimentele oficiale, platforma unionistă „Acţiunea 2012” a anunţat ca vă organiza un marş pe străzile centrale ale Iaşului, cu plecare de la ora 12.00 din faţa Palatului Culturii.

„Vor fi fluturate steaguri tricolore, vor fi afişate pe bannere mesaje privind necesitatea reîntregirii naţionale şi vor fi intonate cântece patriotice de unionişti din toate colţurile ţării, inclusiv de la Chişinău”, se precizează într-un comunicat al platformei unioniste. Pe 24 ianuarie se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment care a pus bazele României moderne. 

Comentarii