Hoţul cu mască, depistat şi condamnat. Cinci furturi de buzunare în cele mai incredibile locuri din oraş

luni, 27 martie 2023, 01:50
2 MIN
 Hoţul cu mască, depistat şi condamnat. Cinci furturi de buzunare în cele mai incredibile locuri din oraş

Un hoţ a fost prins după o serie de 5 furturi din buzunare, comise în decurs de 10 zile. În primă instanţă, judecătorii au dispus scoaterea din activitate a acestuia timp de doi ani. Curtea de Apel va lua decizia finală.

 

Furturile comise de Fabian Maradin au fost comise în perioada 11-20 martie anul trecut. În prima seară, aflat la intrarea într-un supermarket Kaufland, Maradin a furat din buzunarul unui ieşean suma de 400 de lei. Victima nu a fost identificată, dar acţiunea fusese surprinsă de camerele de luat vederi din zonă. A doua zi, hoţul a furat din buzunarul paltonului lui A.L.F. un telefon Oppo, în valoare de 1.000 de lei. Furtul a avut loc în sala de aşteptarea a Gării.

După încă o zi, tot seara, Maradin a sustras din buzunarul hainei unei fete un portofel cu acte şi bani, cauzându-i lui M.C. un prejudiciu de aproximativ 400 de lei. O nouă lovitură a fost dată după alte două zile, în staţia de tramvai din Piaţa Unirii. Maradin a aşteptat-o pe G.R.P. să urce într-un tramvai care circula pe traseul şase. Pe când femeia se afla încă pe scară, hoţul i-a furat din buzunarul exterior al hainei un telefon mobil iPhone 12 Pro-Max în valoare de 6.500 de lei. Ultimul furt a fost comis tot în parcarea unui supermarket Kaufland, când Maradin a furat din buzunarul hainei unei femei un telefon Huawei P40, în valoare de 850 lei. În niciunul dintre cazuri, nu s-a reuşit recuperarea prejudiciului.

De fiecare dată, hoţul purtase mască, fapt care a îngreunat identificarea, dar nu a împiedicat-o. De altfel, Maradin era deja cunoscut poliţiei. Tânărul de 23 de ani nu se afla la primele fapte penale. În iunie 2020, el fusese liberat după executarea unei de pedepse de 1 an şi 6 luni de detenţie aplicată pentru implicarea într-un grup infracţional organizat specializat în operaţiuni cu entobotanice. În şase state europene, el mai fusese condamnat pentru furturi. De această dată, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa a fost contestată de hoţ, dosarul urmând să fie reanalizat de către Curtea de Apel, în mai.

Comentarii