Hoţului i-a explodat în mâini telefon nou-nouţ abia furat

vineri, 17 decembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Hoţului i-a explodat în mâini telefon nou-nouţ abia furat

Doi hoţi vor rămâne la închisoare peste 3 ani fiecare din cauza câtorva telefoane. Au fost identificaţi şi reţinuţi după doar câteva zile de la furt. La identificarea lor au ajutat şi resturile unuia dintre telefoane, care le-a explodat în mână.

Furtul pentru care Paul Florea şi Vasile Turian aveau să fie condamnaţi a fost comis în noaptea de 13/14 ianuarie. Cei doi se întâlniseră cu doi prieteni într-un canal prin care trec ţevi de termoficare, situat între Podul de Piatră şi Podul Cantemir. După ce au discutat o vreme, Florea şi Turian le-au spus celorlalţi doi că pleacă în oraş pentru că „au treabă o jumătate de oră”. S-au întors, într-adevăr, după aproximativ 30 de minute. Cât fuseseră plecaţi, merseseră la o reprezentanţa Vodafone din Alexandru cel Bun. Au forţat uşa cu o şurubelniţă şi au furat din interior 5 telefoane Huawei şi Samsung şi o tabletă Huawei. La întoarcere, după ce reintraseră în canal, bateria unuia dintre telefoane a explodat. Turian l-a aruncat în afara canalului, unde avea şi să fie găsit ulterior de poliţişti. Celelalte aparate au fost ulterior vândute sau amanetate, hoţii încasând pe bunurile sustrase 950 de lei, pe care i-au împărţit în mod egal.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Nu se aflau la prima faptă de acest gen, astfel încât judecătorii nu au luat în calcul aplicarea unei pedepse cu suspendare. Florea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Încă minor la data comiterii furtului, lui Turian i s-a stabilit ca pedeapsă măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 2 luni. Amândoi au contestat sentinţa, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii