I-a tăiat faţa în trafic şi a sărit la bătaie. Scandalul s-a terminat cu o condamnare

vineri, 27 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 I-a tăiat faţa în trafic şi a sărit la bătaie. Scandalul s-a terminat cu o condamnare

O şicanare în trafic între doi şoferi s-a sfârşit în faţa judecătorilor. Cei doi colegi de trafic nu s-au înţeles cum să-şi împartă şoseaua şi au ajuns să-şi împartă pumni.

Incidentul s-a petrecut în septembrie 2019, avându-i ca protagonişti pe Cosmin P., aflat la volanul unei Skoda Octavia şi pe Mihai Radu, care conducea un VW Tiguan.

Cei doi mergeau dinspre Podul de Piatră spre Canta. Pe Străpungere Silvestru, Mihai Radu, aflat pe banda a treia, a încercat să intre pe banda a doua, în faţa Skodei. Şoferul acesteia nu i-a permis însă accesul. Nervos, şoferul Tiguanului a început să-l şicaneze pe cel al Skodei, până pe Moara de Foc. Aici, Radu a reuşit să-i ia faţa lui Cosmin P. şi a oprit brusc în faţa lui.

A coborât apoi din VW şi s-a îndreptat spre Skoda. Şoferul acestuia a schimbat banda, încercând să treacă pe lângă Radu fără a opri. Când Skoda a ajuns în dreptul lui, Radu i-a aplicat o lovitură cu piciorul în portiera dreapta faţă, lovind şi oglinda retrovizoare laterală.

Cosmin P. a oprit şi a coborât, pentru a vedea ce avarii au fost cauzate. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal, iar Radu şi-a lovit adversarul de mai multe ori cu pumnii în zona feţei. În cele din urmă, conflictul a fost aplanat de intervenţia altor şoferi.

Radu a fost trimis în judecată pentru distrugere şi lovire sau alte violenţe.

„Maniera în care a acţionat inculpatul a fost una total disproporţionată (chiar reţinând ca moment iniţial împrejurarea că persoana vătămată a accelerat pentru a-i bloca accesul inculpatului pe banda acesteia de mers) şi extrem de gravă în raport de valorile sociale protejate de legea penală. Mai reţine instanţa că a fost necesară intervenţia martorilor A.A. şi B.B. pentru a-l calma pe inculpat şi a-l îndepărta din preajma persoanei vătămate”, au menţionat magistraţii Judecătoriei.

Aceştia au reţinut şi că, deşi nu era cunoscut ca o persoană violentă, Mihai Radu nu se afla la prima abatere, fiind condamnat de mai multe ori în străinătate pentru furt.

El a fost condamnat miercuri la 1 an, 2 luni şi 40 de zile de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Radu va trebui să-i plătească lui Cosmin P. şi suma de 1.548 lei, reprezentând costul reparaţiilor Skodei şi a îngrijirilor medicale, ca şi 35.000 lei, ca daune morale. 

Comentarii