Iacătă cum poţi să porneşti în viaţa politică de la Iaşi cu o garafă aburită în mână?

marți, 17 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Iacătă cum poţi să porneşti în viaţa politică de la Iaşi cu o garafă aburită în mână?

Ca să ne mai descreţim frunţile olecuţă în contextul ăsta încruntat de coronavirus, haideţi mai bine să vă spunem pe azi ultima poantă despre care se râde cu nesaţ printre liberalii ieşeni care nu au sărit în sus de bucurie când Paralexe şi Mihăiţă au bătut palma! 

Aşadar, zic aceştia că Mihăiţă şi-ar fi început ascensiunea în carieră de la un simplu ingineraş de şantier la o firmă privată în momentul în care acea firmă a prins o lucrare frumuşică la premăria lui domn Costică, prin anii ’90. Tot atunci, că aşa erau vremurile, domn Costică a demarat şi construcţia vilişoarei de pe dealul Gălăţii, construcţie ctitorită, evident, de aceeaşi firmă. Iar diriginte la şantierul vilei, pentru că nu avea experienţă la lucrări mai serioase, a fost desemnat taman junele inginer debutant Mihăiţă, pe atunci un tânăr timid, aproape puber, dar cu mare dorinţă de a da din coate în viaţă.

Şi uite-aşa între cei doi, mai ales la umbra unui vişin bătrân în după amiezile călduroase de iulie, când domn Costică scotea de la rece o garafă aburită, se legau cele mai trainice relaţii ce au fost vreodată pe tot rotogolul Iaşului post-decembrist.

Aşadar, stimaţi telespectatori, cum zic şi liberalii ăştia hâtri de care vă spuneam: cum să mai zici că Mihăiţă e pesedist, când el şi-a început cariera la umbra celui mai de dreapta edil pe care îl avea Iaşul în acei anişori, adicătelea nea Costică? Este, deci, că Şică şi Paralexe îl merită acum din plin?

Ce avem noi aiceaaa? Iaca, sediul partidului premarelui!

Nu ştim alţii cum sunt, cu partide intrate în Parlament la scorul legal, de peste 5 la sută cât e pragul, şi care au stat cu anii pe tuşă aşteptând sediu de partid de la Primărie, aşa cum cere legea că tre’ să primească, iar în final au fost luaţi la mişto cu sedii prin Frumoasa sau Dacia. Iar partiduleţul ăsta, al băieţilor de mingi ai lui Mihai Chirica, ce nici anul nu-l are ca vârstă, a şi primit sediu. Şi, ca să vezi: taman unde e cel mai mare vad de lume din târg: la Bucegi. Ce chestie…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii