Iaşi – Eşec usturător la handbal, succes la baschet

marți, 14 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Iaşi – Eşec usturător la handbal, succes la baschet

Echipele masculine „de sală” ale CS Politehnica Iaşi au avut comportări diferite în partidele oficiale disputate duminică, în ligile secunde de handbal şi baschet.

Handbaliştii au pierdut la scor la Făgăraş, 23-37 (15-19), în etapa a V-a a Diviziei A, play-off promovare. Trupa antrenată de Florin Spiridon a rămas astfel fără niciun punct în faza a doua a ultimului eşalon intern şi se clasează pe poziţia a VII-a din opt echipe. Ieşenii, care au golaveraj mai bun decât „lanterna”, CSU Târgu Jiu, au posibilitatea să bifeze primul succes joi, când vor întâlni acasă ocupanta locului VI, CS Medgidia (3 puncte). Disputa va avea loc în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 18:00.

La baschet, în etapa a VI-a a Ligii I, grupa 1-8, Politehnica a trecut, acasă, de „lanterna” Universitatea Cluj-Napoca cu 73-59 (17-13, 14-16, 18-13, 24-17). Echipa antrenată de Gabriel Clapon a bifat astfel al doilea succes din faza a doua a competiţiei şi ocupă locul VI. Următorul meci oficial al ieşenilor va avea loc pe 26 martie, la Râmnicu Vâlcea, cu viceliderul, CS Vâlcea.

Cealaltă echipă locală din eşalonul doi de baschet, Stomart, nu a jucat la finalul săptămânii trecute. Trupa antrenată de Ovidiu Stochici, care are o victorie şi două înfrângeri, se situează pe ultimul loc în a doua grupă valorică, 9-14, şi se va confrunta duminică, în deplasare, cu echipa secundă a CSM CSU Oradea. Orădenii sunt pe poziţia secundă, după ce au câştigat toate cele patru meciuri disputate în faza a doua a campionatului. 

Comentarii