Iaşi – Prezenţă scăzută la prima probă a examenului de bacalaureat din toamnă

marți, 16 august 2022, 19:39
1 MIN
 Iaşi – Prezenţă scăzută la prima probă a examenului de bacalaureat din toamnă

Doar 86,56% dintre candidaţii înscrişi la prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea de toamnă, s-au prezentat astăzi în centrele de examinare din Iaşi.

 Au fost trei centre de examen şi s-au prezentat 515 candidaţi din 595 înscrişi, 413 au fost din promoţia curentă şi 102 din promoţiile din anii anteriori. La proba de Limba şi literatura română nu au fost tentative de fraudă şi nu a fost eliminat niciun candidat. Subiectele au fost publicate ieri, alături de baremul de corectare, iar celelalte probe se vor desfăşura în zilele următoare, după programul: miercuri proba obligatorie a profilului, joi, 18 august, proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultatele vor fi făcute publice pe 31 august, la prânz, la clasamentele finale vor fi disponibile pe 3 septembrie. „Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. 

Comentarii