Iată cum se bate apa în piuă la vârful judeţului: relatare de la şedinţa de ieri!

joi, 27 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Iată cum se bate apa în piuă la vârful judeţului: relatare de la şedinţa de ieri!

Un consilier judeţean din opoziţie a arătat cât de mult se poate întinde o discuţie pe un proiect de hotărâre banal, în timp ce proiecte foarte importante pentru ieşeni trec la foc automat.

 

Într-una din foarte rarele şedinţe cu prezenţă 100 la sută, consilierii judeţeni au trecut ieri toate cele 21 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Dar nici reatribuirea traseelor de transport public judeţean – unde a obiectat punctual preşedintele CJ asupra lipsei de transparenţă şi dialog – nici raportul privind execuţia bugetară pe anul 2020 nu au ridicat semne de întrebare, ci un proiect de hotărâre altminteri banal. Organizarea concursului de proiecte de management pentru desemnarea noii conduceri a Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” s-a adâncit în discuţii care n-au mai contat la votul final pe proiect. Discuţiile s-au blocat la alcătuirea comisiei de evaluare a proiectelor.

Mircea Manolache, de la PSD, ar fi vrut ca din comisie să facă parte oameni de cultură din efectivul CJ, iar de aici schimbul de declaraţii s-a prelungit, făcându-l pe preşedintele Costel Alexe să constate exasperat că „nu duce nicăieri”. „N-am nimic cu dl. Radu Ursanu (una dintre propuneri, directorul Regionalei de Poştă Iaşi, n.r.), dar Poşta Română merge prost”, a insistat Mircea Manolache, nereuşind să-i convingă pe colegi să voteze altfel.

Consilierii au mai aprobat alocări bugetare pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” şi Spitalul de Copii „Sf. Maria”, precum şi pentru unităţile medico-sociale din subordinea CJ Iaşi în care sunt organizate centre de vaccinare. De asemenea, aleşii s-au pronunţat asupra constituirii comisiei de evaluare şi selecţionare a proiectelor, în vederea atribuirii de finanţări nerambursabile însumând un milion de lei din bugetul judeţului pentru activităţi non-profit. 

Comentarii