Ieșean cu COVID, prins într-o sală de jocuri fără mască. Ce amendă a primit

vineri, 30 octombrie 2020, 15:38
2 MIN
 Ieșean cu COVID, prins într-o sală de jocuri fără mască. Ce amendă a primit

În perioada 26-29 octombrie 2020,  jandarmii ieșeni au desfășurat activități pentru asigurarea ordinii publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului. Ei au găsit ”liberi” ieșeni care au diagnosticați cu COVID dar nu respectau regulile de izolare.

Pe timpul misiunilor de patrulare desfășurate au fost aplicate un număr de 228 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 40.900 lei. Dintre acestea un număr de 147 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau portului mijloacelor de protecție individuală. 

Joi, 29 octombrie a.c. două persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 2000 lei, pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, femeia fiind surprinsă pe Bd. Nicolae Iorga, iar bărbatul fiind depistat într-o sală de jocuri de pe Bd. Anastasie Panu, acesta din urmă nu purta nici mască de protecție, în spațiul interior.

Pentru finalul săptămânii, 31octombrie-01 noiembrie, se va asigura ordinea publică la  manifestarea religioasă din satul Osoi – comuna Sinești și protestul de la Opera Națională Română din Iași, se vor lua măsuri de ordine în zona Consulatului Republicii Moldova cu prilejul derulării alegerilor, iar la Pașcani se va asigura ordinea publică la un meci de fotbal. 
Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția, în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsurile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice. 

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Comentarii