Ieșeanul Constantin Adăscăliței a fost reales vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional

miercuri, 07 octombrie 2020, 11:58
2 MIN
 Ieșeanul Constantin Adăscăliței a fost reales vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional

Săptămâna trecută, pe 3 octombrie 2020, la București, au avut loc alegeri în structurile de conducere ale Federației Române de Karate Tradițional, în urma acceptului dat de Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Au fost prezenți 70 de delegați ai structurilor sportive din România, afiliate la acest for national.
Au fost aleși sau realeși în conducerea federației următorii:
Nicolae Marandici – președinte, ce l-a avut contracandidat pe hunedoreanul Simo Ianos.
 
Pentru funcțiile de vicepreședinți au candidat 8 membri ai FRKT pe 4 posturi eligibile.
 
Primii 4 clasați au fost: Constantin Adăscăliței – Iași, Cornel Mușat – Brăila, Constantin Dumitrescu – Constanța și Ilie Dobre – Slatina.
Pentru funcția de secretar general a fost reales Adrian Nedeloiu – București, în competiție cu Constantin Caliman, care și-a retras candidatura.
Membri ai biroului federal: Cezar Cotescu, Gabriela Dineață, Ciprian Hamăn, Tîmpeanu Mihai, Daniela Stamate, Dorin Ciprian, Alexandra Ionescu, Dobre Oliwer.
 
Cele două posturi de antrenori federali, din 7 candidați, au fost câștigate prin vot de Dan Smalbergher – Bacău și Roxana Crucher – București.
”Vreau să mulțumesc tuturor celor care au votat și în mod deosebit delegațiilor ieșene de la CS Zanshin Tomești prin Ștefan Timofte și CS Olympic Iași prin Petronel Luca, care m-au susținut în acest demers.
 
”Din păcate, în acest an în care am primit cele mai multe distincții, datorită muncii de peste 30 de ani în acest domeniu de activitate, un ochi zâmbește și unul plânge.Spun asta pentru că oamenii de sport trec printr-o perioadă foarte grea datorită acestei pandemii și toate regulile de reluare a activităților sportive în parametrii normali sunt destul de îndepărtate, din păcate.
Puținele săli de sport din școlile ieșene nu au încă un regulament pe baza căruia să ne putem relua activitatea specific, cu atât mai mult cu cât sezonul rece bate la ușă.
Părinții copiilor și noi oamenii de sport suntem din ce în ce mai îngrijorați de lipsa de activitate sportivă a tinerilor și creșterea obezității în rândul acestora.
Mai grav, în acest ritm și performanța sportivă, la orice nivel, va avea de suferit, cu consecințe pe termen lung.
La fel de demoralizantă este și dispariția bruscă a spiritului de întreceri sportive, prin interzicerea organizării de competiții de anvergură, cu săli pline de sportivi și simpatizanți ai disciplinelor de profil.
Emoția și spiritul de întrecere ce-l insuflă disciplina sportivă unui tânăr practicant este iarăși destul de greu de atins în asemenea condiții pline de restricții”, a spus Constantin Adăscăliței.”

Comentarii