Ieşenii care primesc ajutor social au scăpat de un drum la CJAS

vineri, 23 martie 2018, 21:45
1 MIN
 Ieşenii care primesc ajutor social au scăpat de un drum la CJAS

Ieşenii care primesc ajutoare sociale şi care au nevoie de îngrijiri medicale nu trebuie să se mai prezinte la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru obţinerea documentelor care să ateste că sunt asiguraţi. 

Debirocratizarea s-a realizat „graţie“ unui protocol semnat între CJAS şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi. Cele două instituţii au încheiat o colaborare ce are ca obiect, conform unui comunicat de presă al CJAS, „furnizarea, în format electronic, de date cu privire la asiguraţii din categoria persoanelor care beneficiază de ajutor social, în scopul exercitării atribuţiilor legale ce sunt atribuite şi garantarea calităţii de asigurat pentru această categorie de persoane“.

În prezent, CJAS administrează Registrul unic de evidenţă al asiguraţilor din judeţul Iaşi în colaborare cu ANAF, CNPP, AJOFM, DGASPC, ISJ şi Ministerul Educaţiei. În judeţul Iaşi sunt peste 13.100 de persoane care beneficiază de ajutor social. „Introducerea acestui protocol de colaborare va constitui una dintre principalele măsuri de debirocratizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate“, se mai precizează în acelaşi comunicat. Potrivit CJAS, măsura urmăreşte creşterea calităţii activităţii instuţiei, în beneficiul asiguraţilor. 

 

 

 

Comentarii