Ilie Năstase, la un pas de faliment: firme închise, pierderi, credit neplătit

vineri, 15 ianuarie 2021, 11:41
1 MIN
 Ilie Năstase, la un pas de faliment: firme închise, pierderi, credit neplătit

Ultimul episod conjugal controversat din viaţa lui Ilie Năstase l-a adus pe fostul mare sportiv în pragul falimentului personal. Din afacerile de altădată, Năstase a mai rămas cu nişte fantome de firme, majoritatea fiind închise. Un credit luat cu antepenultima soţie e neplătit. Ilie Năstase apare ca asociat în cel puţin 11 firme din România. 

Nouă dintre acestea, însă, au fost radiate în urmă cu mulţi ani. Numai două mai sunt active: Reims Beverage SRL şi Unicorn Buzz SRL. A doua, Unicorn Buzz SRL, înfiinţată în 2016, deşi este încă în funcţiune nu mai are nici un fel de activitate, este o conservă goală. Reims Beverage SRL este importatoare de şampanii scumpe: Veuve Clicquot, Moet & Chandon, Dom Perignon, Le Grande Dame si Krug. Scumpe şi neinteresante pentru România, se pare: în 2019, firma a avut încasări de 30.000 de lei şi cheltuieli de 64.000 de lei, deci o pierdere de 34.000 de lei.

Cu totul deprimant, deci. În 2018, pierderea a fost şi mai mare: 72.000 de lei. Şi anii dinainte nu au fost nici aceia mai buni. Din ce trăieşte, totuşi, Ilie Năstase? Acesta pare încă să mai fie membru în câteva Consilii de Administraţie ale unor companii private, din mila prietenilor, dar sumele primite sunt derizorii: 500 de euro lunar dintr-un CA şi 200 de euro dintr-altul.

Că fosta glorie a tenisului nu o duce roz stă dovadă şi faptul că un credit de doar 50.000 de euro, contractat în martie 2009 împreună cu soţia sa de atunci, Amalia, pare a fi neplătit nici acum. Astfel, acesta, apare în continuare ca nestins în Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară.

SURSA: newsweek.ro

Comentarii