Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iluminatul festiv va fi aprins pe 1 decembrie. O nouă prezentare a Târgului de Crăciun

GALERIE
instalatie craciun
  • instalatie craciun
- +

Sistemul de iluminat festiv va fi aprins pe 1 decembrie. Primăria se află în plin proces de montare în diverse zone din oraş a instalaţiilor specifice Sărbătorilor de iarnă. Două noutăţi faţă de anii precedenţi vizează modul de ornare a Pieţei Unirii şi organizarea unui târg de Crăciun în zona Alexandru cel Bun - Dacia.

Despre manifestările care vor avea loc pe 1 decembrie, primarul Mihai Chirica a precizat ieri că acestea nu vor ieşi din tipicul anilor precedenţi: concert de muzică populară cu artişti ieşeni, depuneri de coroane şi va fi menţinută inclusiv masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi.

În Piaţa Unirii va fi o altă „prezentare estetică“ a Târgului de Crăciun.

„Am instalat un stâlp de aproximativ 15 metri, de el va veni un ancoraj pe care vom instala foarte mult ghirlande luminoase, iar târgul va fi dedesubt. În mijlocul căsuţelor, care sunt deja ornate, va fi şi un brad“, a declarat primarul Chirica.

Edilul a adăugat că intenţia lui este ca, în câţiva ani, şi târgul de Crăciun de la Iaşi să fie unul reprezentantiv în ţară.

Până acum, au fost instalate aproape 540 de figurine în zona centrală, Alexandru cel Bun, Dacia, Păcurari, Tătăraşi, Nicolina, Gară, Zona Industrială şi Podu Roş. De asemenea, au fost executate 60 de traversări luminoase noi pe bd. Independenţei, bd. Anastasie Panu şi str. Elena Doamna. Pentru târgurile specifice sărbătorilor, Primăria a ornat 49 de căsuţe amplasate pe bd. Ştefan cel Mare şi Piaţa Unirii. În perioada următoarea, municipalitatea va continua montarea de echipamente luminoase pe str. Vasile Lupu, str. Pictorului, bd. Carol, str. Palat, str. Muzicescu şi str. Arcu. Pe pietonalul Ştefan cel Mare va fi amenajat din nou tunelul luminos, alături de tradiţionalul brad şi un mic orăşel pentru copii.

De menţionat că Primăria va instala brazi şi în alte zone ale oraşului: Parcul Copou, Parcul Voievozilor, Mimoza - Păcurari, esplanada Nicolina, Parcul Expoziţiei, Parcul Dacia, Ateneul Tătăraşi, pârtia de schi, esplanada Oancea, campus Tudor Vladimirescu, Palatul Culturii şi în alte locuri din oraş.

„Sistemul de iluminat festiv va fi pornit pe 1 decembrie pe tot inelul central, inclusiv Piaţa Unirii şi parte de cartiere. Ulterior, până în data de 10 decembrie, să reuşim să pornim treptat toate echipamentele“, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Pentru Sărbătorile de iarnă, municipalitatea a prevăzut un buget de circa 600.000 lei, în această sumă fiind inclus şi concertul de revelion din stradă alături de focul de artificii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri