Imagine spectaculoasă cu planeta Uranus

duminică, 24 decembrie 2023, 17:50
1 MIN
 Imagine spectaculoasă cu planeta Uranus

Telescopul spațial James Webb a realizat un nou portret uimitor al planetei Uranus, care dezvăluie inelele, lunile, vremea și atmosfera gigantului de gheață, caracteristici care nu au putut fi văzute nicăieri în prima imagine de aproape a planetei, realizată în urmă cu peste trei decenii, scrie CNN. 

Webb este cunoscut pentru că surprinde perspective uimitoare ale obiectelor cosmice îndepărtate în mare detaliu, dar observatorul spațial este capabil să dezvăluie, de asemenea, noi perspective în propria noastră „curte cerească”. Prima imagine a lui Uranus a fost realizată atunci când Voyager 2 a zburat pe lângă cea de-a șaptea planetă de la Soare, în 1986.

Prin camera de luat vederi a navei spațiale, care privea sistemul solar în lumină vizibilă, Uranus părea a fi o lume albastră strălucitoare. Însă Webb, care vizualizează universul prin lumina infraroșie invizibilă pentru ochiul uman, a surprins toate fațetele care lipsesc adesea din imaginile altor telescoape, dezvăluind natura dinamică a planetei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii