În ce stare este premierul britanic Boris Johnson, internat de o zi la terapie intensivă

marți, 07 aprilie 2020, 22:10
1 MIN
 În ce stare este premierul britanic Boris Johnson, internat de o zi la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson rămâne internat la terapie intensivă, dar starea lui este stabilă, potrivit unor oficiali de la Londra. În ultimele ore i s-a administrat oxigen și omologii săi din toată lumea l-au încurajat.

 

Cu doar câteva ore înainte ca starea să i se agraveze, șeful executivului britanic postase pe Twitter un mesaj în care spunea că se simte bine.

După două ore însă, situația s-a schimbat cu 180 de grade. Downing Street anunța că premierul a fost mutat la terapie intensivă și primește oxigen.

Nic Robertson, corespondent CNN: „Când a fost dus la terapie intensivă era încă conștient. Oficialii spun că a fost dus la spital doar ca măsură de precauție în cazul în care va trebui să fie conectat la un ventilator. Sună foarte asemănător cu limbajul pe care oficialii l-au folosit cu 24 de ore în urmă, când au spus că premierul a fost internat la spital că măsură de precauție pentru teste de rutină.”

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat marți că este „încrezător” că Boris Johnson se va recupera complet, deoarece este un „luptător”, conform BBC.

Raab a anunțat că prim-ministrul are o stare bună și respiră pe cont propriu, nefiind conectat la un ventilator.

„Toate gândurile și rugăciunile sunt pentru prim-ministru în acest moment, pentru Carrie și pentru toată familia sa. Sunt convins că se va recupera complet, știu un lucru despre prim-ministru: este un luptător”, a declarat Raab.

Continuarea, pe stirileprotv

Comentarii