În ciuda restricţiilor, sute de mii de români se află chiar acum pe litoralul Mării Negre!

vineri, 16 aprilie 2021, 13:00
2 MIN

* Noi ştiri de ultimă oră despre cum se descurcă românii pe timp de pandemie, în Postul Mare şi într-o perioadă în care căldura se face simţită tot mai mult, iar cheful de iarbă verde şi de grătare devine tot mai mare:

* Unii români care se tem de coronaviruşi au preferat să facă primul grătar al anului pe balcon, în familie, nu afară, unde există riscuri; cei mai mulţi s-au plâns că a fost o idee proastă: "Când făceam grătar în poieniţă nu ni se umplea casa de resturi, cum am păţit acum! Era mai curat şi nici nu căram la tomberoane sacoşe cu gunoaie, că le lăsam pe iarbă!" spune unul dintre scandalizaţi.

* Şi alţii au simţit miros de fum în bloc; dintre aceştia îi amintim pe Manole Heleşteu, care a simţit miros de fum de la soţia sa Margareta, care tocmai îi arsese pantalonii cu fierul de călcat, şi pe Venera Bătătură, care a simţit miros de fum de la vecinul său Ilie Meteahnă, întors acasă mult după lăsarea întunericului, bine afumat.

* Specialiştii sunt de părere că bucatele de post consumate de mulţi români în Postul Mare contribuie la depistarea noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19: "Pierderea mirosului poate reprezenta un prim simptom; iată de ce un consumator de alimente pe bază de fasole şi varză îi ajută pe cei din jurul său, membri ai familiei ori colegi de serviciu, să-şi dea seama dacă nu şi-au pierdut, cumva mirosul. Singura problemă e legată de obişnuinţa care apare uneori în asemenea situaţii…" spune un cercetător.

* Faptul că frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare au rămas deschise şi în scenariul roşu a dat minunate idei de afaceri multor mici întreprinzători, proprietari de baruri şi bufete, care şi-au redeschis localurile în interior, după ce le-au redenumit "saloane de înfrumuseţare". Unul dintre aceştia, domnul Aurel Pelican, ne explică: "De la un salon de înfrumuseţare obişnuit unele femei ies mai câş ca înainte, cu permanent în formă de sarmale, vopsite ţipător, fardate strident, în vreme ce pentru bărbaţii care ies de la noi după ce au consumat două-trei ore nu mai există femeie urâtă în toată lumea. Se ştie doar că frumuseţea e în ochiul privitorului!".

* Pentru încheiere avem o ştire de ultimă oră: în ciuda restricţiilor impuse de numărul mare de îmbolnăviri, sute de mii de români se află, în chiar aceste clipe, pe litoralul Mării Negre! Mai exact, e vorba, în special, despre românii domiciliaţi în municipiile Constanţa şi Mangalia, precum şi despre cei care trăiesc în oraşul Năvodari.

Comentarii