În plină iarnă, o proaspătă mămică a fost externată în halat, lenjerie intimă şi şlapi

luni, 18 decembrie 2023, 12:58
2 MIN
 În plină iarnă, o proaspătă mămică a fost externată în halat, lenjerie intimă şi şlapi

O tânără mămică, ce născuse la mijlocul săptămânii trecute, a fost externată, în weekend, cu nou-născutul ei în braţe doar în halat, lenjerie intimă şi şlapi. Potrivit mămicii, motivul ar fi fost faptul că garderoba se închide la ora 15.

Situaţia revoltătoare ar fi avut loc la Spitalul Judeţean din Baia Mare. “Garderoba se închide la ora 15:00, acesta este motivul pentru care o tânără a mers sute de kilometri, tocmai până la Vişeul de Sus, doar în halat, în plină iarnă. Când am vrut să îmi iau hainele de la garderobă mi s-a spus că uşa este închisă şi programul până la ora 15:00.

Dacă mi-ar fi spus cineva că atunci se închide garderoba m-aş fi dus din timp să îmi iau hainele. N-aş fi vrut să vin în chiloţi de la Baia Mare până la Vişeu. Mă simt atât de jignită. A trebuit să merg 120 de kilometri într-o cămaşă de noapte murdară pentru că în ea am născut”, a declarat femeia. De asemenea, tânăra mămică a mai spus că “n-am geacă, n-am bluză, nu am nimic, în plină iarnă”, relatează The Epochtimes Romania.

Presshub a relatat și despre un alt caz, mărturiile din Maternitatea groazei din Botoșani: paciente lăsate fără ajutor, în funcție de „ale cui sunt”. Prefectul de Botoșani confirmă ipoteza șocantă. Surse din interiorul Maternității Botoșani, acolo unde tânăra Alexandra Ivanov a murit în chinuri pentru că personalul medical a ignorat-o, au povestit cum se lucrează în unitatea medicală.

Medicii monitorizează mămicile exclusiv la cabinetele particulare, pe sume importante. Când vine vremea să nască sau apar alte probleme, este o chestiune de noroc ca medicul de caz să fie prezent: trebuie să vină de acasă, pentru că în caz contrar medicul de gardă nu se atinge de pacientă. Varianta descrisă de sursele din spital este confirmată de prefectul județului Botoșani, care spune că este un mod de operare valabil la nivelul întregii țări.

Mai mult, pe presshub

Comentarii