În scandalul plăcuţelor de înmatriculare s-a dat ceaţă în partea greşită

marți, 07 august 2018, 07:00
3 MIN

* După ce s-au liniştit valurile produse de scandalul plăcuţelor M*** PSD putem face o judecată la rece: cu excepţia câtorva publicaţii mai fără prejudecăţi şi fără ipocrizie, care au arătat tăbliţele în toată splendoarea lor, cei care au băgat filmuleţe şi poze cu plăcuţele au pus ceaţă pe primul cuvânt şi au lăsat PSD în văzul electoratului. Nimeni nu s-a gândit că, în contextul actual, ceaţa aia trebuia pusă mai degrabă pe al doilea cuvânt, care e mai nociv pentru ţară decât primul…

* Am circulat recent cu un avion (companie românească) pe o cursă internă şi, după obicei, pasagerii au primit o tartină, o cafea, o apă, un suc. Ni s-ar părea normal ca, fiind vorba despre un zbor în ţara noastră, să se ofere un meniu tradiţional românesc – mai ales că sărbătorim şi Centenarul. Să treacă însoţitoarele de zbor cu damigene, butoiaşe şi peturi pe culoar, întrebând pasagerii dacă vor ţuică de casă, zaibăr sau vin popesc de regiune, iar altele, cu platouri, să-i poftească la mici, tochitură, ceafă la grătar, cârnaţi şi pui cu mult mujdei, să treacă damful şi prin hublourile avionului!

* În altă ordine de idei, o nouă veste bună din domeniul ştiinţei: ultima invenţie a unor cercetători români deschide noi universuri în domeniul consumului! Mai exact, e un nou sortiment de bere, despre care ne spune mai multe chiar coordonatorul echipei, Marius Burete: "Noi am văzut în prăvălie bere cu lămâie, bere cu suc de portocale, cu mă-sa, că le-am încercat şi ni s-a făcut greaţă, de dulci ce erau. De-aia venim cu invenţia noastră, berea cu moare de varză sau castraveţi! Cu cât bei mai multă, cu atât te dregi mai bine, e un fel de cerc vicios. Pe lângă asta, în curând vom lansa pe piaţă vinul cu aspirină şi paracetamol!".

* Cum afară începe să mai semene a vară, concursurile de plajă s-au reluat şi iau, în fiecare zi, forme tot mai atractive; de exemplu, proba de băut bere începută vineri pe plaja "Ciucălăul" încă nu s-a terminat nici aseară, la închiderea ediţiei. Soţiile câtorva dintre participanţi, care ştiu prea bine cu cine au de-a face, spun că, după părerea lor, competiţia se va isprăvi de-abia pe la sfârşitul lunii, mai ales că berile puse în joc sunt date de sponsor, care oferă şi marele premiu, cinci navete de bere. Şi la cabana montană "Zmeuriş" s-a organizat concurs de cules zmeură; din fericire, concurenţii au cules destulă zmeură până când a venit ursul, aşa că au ce mânca sus, pe crengi, unde stau de două zile, aşteptând să plece bestia.

Comentarii