În scurt timp, salariile vor fi la zi la Poli. Pulsul echipei înaintea meciului cu Voluntari

miercuri, 07 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 În scurt timp, salariile vor fi la zi la Poli. Pulsul echipei înaintea meciului cu Voluntari

Politehnica Iaşi trece printr-o perioadă agitată după un nou eşec uluitor, acel 1-2 de vineri, de pe terenul FC Botoşani, echipa cu cea mai slabă apărare din Liga I, care a scăpat astfel de ultimul loc al clasamentului. Neaşteptata înfrângere, coroborată cu celelalte rezultate ale rundei, a făcut ca Poli să rămână pe un loc care duce la baraj, dar să alunece exact deasupra liniei roşii, trasă deasupra echipelor retrogradate la acest moment.

Firesc într-un asemenea tablou, formaţia antrenată de Leo Grozavu este obligată să câştige partida cu FC Voluntari, de sâmbătă, din etapa a XXV-a, care se va disputa pe stadionul „Emil Alexandrescu”, de la ora 14:00. Asta mai ales că oaspeţii, care sunt la egalitate de puncte cu Poli, FC fiind, graţie golaverajului, cu un loc deasupra, sunt o trupă foarte modestă. Acest lucru a fost demonstrat din plin şi luni, când ilfovenii au egalat acasă în ultimul minut de prelungiri, din penalty, pe Hermannstadt, după ce sibienii au ratat o mulţime de ocazii.

 

În aşteptarea banilor de la televiziuni

 

În aceste zile, conducerea Politehnicii va face un nou gest care să-i asigure linişte totală lui Grozavu la nivelul vestiarului. Astfel, din a doua rată din drepturile de televizare pentru acest sezon, 410.000 de euro (care nu a fost achitată integral, deşi era aşteptată în conturi până pe 31 ianuarie), s-a decis să se facă plata salariilor pe luna decembrie. Asta chiar dacă există şi alte restanţe presante, unele din vara trecută. Drept urmare, jucătorii ieşeni vor ajunge şi cu salariile la zi (retribuţiile pe ianuarie au termen de plată 15 februarie), nu numai cu primele din acest sezon. Totodată, Poli va mai achita şi alte datorii, astfel că nivelul până la zero va fi de circa 1,6 milioane euro. Din nefericire, la capitolul „surse de finanţare”, pe viitor apar sume simbolice, astfel că, în continuare, fără o susţinere de la Consiliul Local Iaşi, Politehnica se duce în prăpastie.

 

Revine Marchioni, Lung şi Roman rămân pe bară

 

În ceea ce priveşte lotul de jucători, unul dintre absenţii de la Botoşani, Julian Marchioni, are şanse de a reveni în primul „11”, argentinianului expirându-i etapa de suspendare generată de cumulul de cartonaşe galbene.

În schimb, vor continua să lipsească portarul Silviu Lung şi mijlocaşul Alin Roman.

Lung s-a accidentat la umăr în timpul duelului de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, primul din 2024, iar Roman a avut o entorsă la genunchi care l-a scos din circuit în acest an. Conform oficialilor clubului, portarul ar putea reveni în echipă etapa viitoare, la duelul cu Petrolul, de la Ploieşti, care se va juca vinerea viitoare, de la ora 17:00, iar mijlocaşul în duelul cu Rapid Bucureşti, de peste două etape. Partida cu giuleştenii va avea loc în Copou, în preajma zilei de 24 februarie.

În rest, disputa cu Botoşani nu a generat noi „victime”, accidentaţi sau suspendaţi.

 

Debutează Kabran?

 

Mai trebuie precizat că în confruntarea cu modesta grupare din Voluntari, Grozavu va putea miza pe un jucător nou, atacantul Kevin Alexander Kabran, despre a cărui sosire v-am informat în exclusivitate săptămâna trecută. Politehnica a rezolvat toate formalităţile necesare legitimării fotbalistului care a evoluat ultima dată la Stabaek, club retrogradat recent în Norvegia 2.

Kabran este al optulea transfer al iernii, după Rachid Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2), Hamza Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3), Allanzinho (FC Santos, Brazilia 2), Todor Todoroski (Zalaergerszeg, Ungaria 1), Luca Mihai (CFR Cluj), Toma Niga (Foresta Suceava) şi Adel Bettaieb (Boluspor, Turcia 2).

Comentarii