În ziua alegerilor la UMF, şi Scripcariu, şi Forna se văd câştigători. Pe ce se bazează fiecare

joi, 16 ianuarie 2020, 02:58
2 MIN
 În ziua alegerilor la UMF, şi Scripcariu, şi Forna se văd câştigători. Pe ce se bazează fiecare

Ambii candidaţi la funcţia de rector la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi pornesc astăzi, în ziua alegerilor, încrezători că vor câştiga mandatul în perioada 2020 – 2024. 

Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, a organizat în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă la Hotelul Unirea în care a susţinut că este încrezătoare în şansele ei la câştigarea funcţiei de rector, bazându-se pe faptul că la alegerile din urmă cu patru ani ea a avut, pe sistemul aparte de vot de la UMF, cele mai multe voturi în care a fost prima în rândul preferinţelor, (circa 30 mai multe faţă de actualul rector), dar a pierdut în urma cumulării punctajelor obţinute în total (fiind şapte candidaţi, a fost de mai multe ori şi pe ultimele poziţii în buletinele de vot). „Consider că este o misiune pe care poţi să o ai în momentul în care ai în spate o activitate administrativă, când aceasta creşte în timp îşi conturează din ce în ce mai bine scopul şi obiectivele, iar în acest moment consider că am întrunit toate condiţiile în care am realizat pentru universitate obiective şi bineînţeles imagine, aport managerial, lucru care mă motivează să pot candida“, a declarat Norina Forna. În cadrul conferinţei de presă, aceasta a punctat aproape integral planul de management, dar a precizat şi unele lucruri care nu au fost scrise în acesta: îşi doreşte să preia integral proiectele susţinute de UMF 2020, printre care şi parcarea subterană din faţa universităţii despre care actuala conducere a spus că nu este o prioritate.
Aceasta a refuzat în continuare să îşi prezinte echipa de prorectori, deşi a anunţat pe Facebook că va face numele publice încă de pe data de 6 ianuarie, spunând că le va enunţa „în secunda în care voi câştiga alegerile“.
 
Prof.dr. Viorel Scripcariu a declarat că din punctul său de vedere a făcut „tot ceea ce a trebuit“ în această campanie, şi a acuzat campaniile de presă împotriva sa. „M-a deranjat mult că au apărut articole de presă contra familiei mele. În rest sunt foarte încrezător că voi câştiga, am mai multe pro­iecte de finalizat şi de început altele noi, am de făcut o reformă curriculară. Eu sunt chirurg, în general judec foarte bine toate mişcările pe care le fac, anti­cipez lucrurile şi sunt în grafic. Am încredere în ca­drele didactice de la noi din universitate“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu. 

Comentarii