Doctorul Bitere, trimis în judecată pentru mitele luate timp de doi ani?

Încă 15 zile de control judiciar pentru chirurgul acuzat de 13 mite

vineri, 16 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Încă 15 zile de control judiciar pentru chirurgul acuzat de 13 mite

Tribunalul Iaşi a confirmat ordonanţa de prelungire a controlului juduciar impusă împotriva medicului chirurg Eugen Bitere. Procurorii au decis ca doctorul să mai fie cercetat sub această măsura pentru doar 15 zile, deşi perioada maximă pentru care putea prelungi controlul judiciar este de 60 de zile.. Bitere este cercetat pentru 13 fapte de luare de mită într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunal

O faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, atunci când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. suma de 7.000 de lei în vederea efec­tuării unei intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că pacientul nu a putut obţine această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului, printr-un intermediar, „doar“ 4.000 de lei. O a doua faptă imputată lui Eugen Bitere este plasată în perioada 2 februarie – 16 februarie 2017, când doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. În cursul lunii aprilie, Eugen Bitere ar fi pretins pacientului P.V., dar şi fratelui acestuia, suma de 1.500 de euro pentru o operaţie.

Cititi si: ŞOC în lumea medicală ieşeană. Doctor reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită

„Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G. după ce a efectuat actul medicală“, au precizat anchetatorii. De asemenea, pe 6 iunie, chirurgul ar fi cerut tot 1.500 de euro, însă de această dată de o pacientă şi fiica acesteia. Pe 15 iunie, Eugen Bitere ar fi pretins 1.500 de euro de la un pacient, primind efectiv suma de 1.300 de euro. În timpul investigaţiilor, numărul actelor materiale imputate doctorului a crescut. 

Cititi si: Un nou scandal de corupție în lumea medicală! Descinderi acasă la un chirurg cardiolog

Comentarii