Încă o facultate foarte căutată din Iaşi a decis ca admiterea să se facă prin examen

miercuri, 28 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Încă o facultate foarte căutată din Iaşi a decis ca admiterea să se facă prin examen

Este vorba despre Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Iaşi, tot mai căutată de la an la an u decanul facultăţii spune că examenul de admitere va fi oarecum similar celui de la UMF: test-grilă din două materii. Vezi care vor fi acestea.

Universităţile din Iaşi au o cu totul altă deschidere faţă de examenele impuse de minister la admiterea la studii de licenţă în ultimii ani, în special în acele domenii în care s-a dovedit faptul că există şi o cerere mare din partea studenţilor. Din acest punct de vedere, cel mai recent exemplu este al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV).

Prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul instituţiei de învăţământ superior, a declarat, la conferinţa de presă în care s-a lansat proiectul „Iaşi, oraşul studenţiei tale“, prima acţiune comună de promovare a universităţilor din Iaşi, că Facultatea de Medicină Veterinară de la USAMV va impune un examen scris de anul acesta. Astfel, tinerii care vor să vină la USAMV, atât la linia de predare în limba română, cât şi la cea în engleză de la Facultatea de Medicină Veterinară, vor susţine un test care va conta în proporţie de 30 din media lor de admitere.

Cititi si: Prodecanul de la Medicin\ Veterinar\, acuzat c\ nu a tratat corect un câine 

„Trebuia de mai mult timp să facem acest pas, este o cerinţă europeană în domeniu, s-a discutat de mult timp, am stat în expectativă având în vedere care este situaţia şcolii româneşti, şi acum am luat decizia să aplicăm. Nu ştim cum vor arăta lucrurile în anii următori, aşteptăm să vedem care va fi impactul în vară. Am luat decizia şi pentru o mai bună orientare a tinerilor spre zona domeniilor specializate de la noi din facultate“, a declarat prof.dr. Gheorghe Săvuţă, decanul facultăţii. Acesta a mai precizat că examenul de admitere va fi similar celui de la Universitatea de Medicină şi Farmacie – va fi un test-grilă din două materii, biologie clasa a XI-a şi chimie organică. Dacă răspunsul va fi unul pozitiv în zona industriei şi cel al studenţilor, se ia în discuţie şi creşterea ponderei acestuia în nota finală, care momentan se concentrează pe rezultatele obţinute la bacalaureat în proporţie de 70%. 

Cititi si: REZULTATELE ADMITERII LA USAMV! O fat\ a intrat cu media 10

 

 

 

Comentarii