Încă o prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie: rinichii au rămas la Iaşi, ficatul a fost transplantat la Bucureşti

luni, 03 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Încă o prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie: rinichii au rămas la Iaşi, ficatul a fost transplantat la Bucureşti

Zilele trecute a fost realizată cea de-a opta prelevare de organe din acest an de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Familia unei paciente în vârstă de 56 de ani a fost de acord cu donarea organelor, salvând astfel vieţile mai multor pacienţi. „Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi, formată din dr. Ecaterina Olaru şi dr. Anca Rotaru, alături de coordonatorul regional de transplant, dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. 

Cu ajutorul colegilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi şi a echipajului elicopterului Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cărora le mulţumim pentru disponibilitate şi promptitudine, ficatul prelevat de echipa Spitalului «Sf. Spiridon» Iaşi a fost transportat în condiţii de rapiditate şi siguranţă la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, acolo unde viaţa unui pacient de 55 de ani depindea de un transplant hepatic”, au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Rinichii au fost prelevaţi şi ulterior transplantaţi la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi. Doi pacienţi, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani, au primit un organ sănătos în cadrul Compartimentului de Transplant Renal al unităţii medicale, coordonat de prof. dr. Adrian Covic.

„Pentru ca acest «lanţ al vieţii» să fie posibil a fost nevoie de acceptul familiilor celor decedaţi. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiilor donatorilor care au găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alte familii. Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă!”, au mai completat cei de la ANT. 

 

 

Comentarii