Încă un angajat al ISJ Iaşi a fost depistat cu noul coronavirus

sâmbătă, 18 iulie 2020, 14:38
1 MIN
 Încă un angajat al ISJ Iaşi a fost depistat cu noul coronavirus

Un şofer de la Inspectoratul Şcolat Judeţean (ISJ) Iaşi, depistat cu infectia cu noul coronavirus. Acesta a fost, se pare, contact cu inspectorul şcolar din staff-ul ISJ diagnosticat cu Covid 19 în urma cu o săptămână. "Din păcate a mai apărut un caz la ISJ. Este vorba de o persoana din aparatul administrativ. Nu se ştie care dintre cele două persoane infectate este pacientul 0. Contactul este posibil să fi fost şi invers, adică profesorul să fi luat de la angajatul ISJ", a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Poziţia ISJ faţă de noul caz de coronavirus

În cursul zilei de astăzi, un alt angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost diagnosticat cu Covid 19, acesta fiind din rândul persoanelor declarate contact direct al primului caz confirmat. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o nouă anchetă epidemiologică, în acord cu Metodologia de supraveghere Covid 19.

Menţionăm că, imediat după apariţia primului caz confirmat la începutul săptămânii în curs, toate spaţiile instituţiei au fost igienizate conform normelor specifice, iar începând de luni, 20.07.2020, activitatea compartimentelor I.S.J. Iaşi va fi reluată în baza programului curent şi a activităţilor din calendarele specifice, cu respectarea tuturor normelor de igienă şi distanţare fizică.

 

 

 

Comentarii