De Sănătate

Punem punctul pe știi

Încă zece cazuri de gripă la Iaşi. De la începutul sezonului 12 persoane au decedat

Şi o veste bună: de la sfârşitul lunii februarie numărul bolnavilor confirmaţi a scăzut

vineri, 16 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Încă zece cazuri de gripă la Iaşi. De la începutul sezonului 12 persoane au decedat

În judeţul Iaşi au mai fost confirmate 10 cazuri de gripă în ultima săptămână. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 5 martie – 11 martie, în judeţul Iaşi s-au diagnosticat încă zece cazuri noi de gripă. În comparaţie cu săptămânile anterioare, în care s-au diagnosticat şi câte 30 de cazuri noi, de la sfârşitul lunii februarie numărul bolnavilor confirmaţi a scăzut.

De la începutul sezonului gripal, în judeţul Iaşi s-au diagnosticat 149 de cazuri de gripă. Cei mai mulţi bolnavi (90) au primit diagnosticul de gripă de tip B. Alţi 58 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă de tip AH1N1 şi un singur pacient a fost confirmat cu gripă de tip AH3N2. La Iaşi au murit 12 bolnavi confirmaţi cu gripă, numărul acestora situând judeţul pe primul loc pe ţară după numărul de decese. În România în actualul sezon gripal au fost confirmaţi cu gripă 1.404 de bolnavi. Dintre aceştia, 101 şi-au pierdut viaţa.

Cititi si: Dou\ cazuri foarte grave de grip\ sunt în ATI la Oncologie

„De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 101 de decese confirmate cu virus gripal, din care 49 de tip A, subtip (H1)pdm09, 1 tip A, nesubtipat, şi 48 tip B, faţă de 26 în sezonul precedent, până la aceeaşi dată, din care 22 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 şi 3 tip A, nesubtipat. În întreg sezonul precedent s-au înregistrat 27 de decese“, au subliniat reprezentanţii CNSCBT. Bolnavii din judeţul Iaşi care au murit în contextul gripei şi-au pierdut viaţa în cursul internării la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, la Spitalul de Pneumoftiziologie, la Institutul Re­gional de Oncologie şi la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Cei mai mulţi dintre ei erau cunoscuţi ca având alte probleme medicale. 

Cititi si: Al 80-lea deces cauzat de gripă. Sunt 300 de cazuri noi în ultima săptămână

Comentarii