Incendiul de la Ferma dacilor: a fost găsită a șasea persoană carbonizată

marți, 26 decembrie 2023, 20:15
1 MIN
 Incendiul de la Ferma dacilor: a fost găsită a șasea persoană carbonizată

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, unde erau cazați mai mulți turiști.

A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată. Deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor. Se continuă acțiunea de căutare.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6 în Tohani, sat aflat la aproximativ 90 de kilometri de București. În incinta clădirii se aflau 26 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Până în acest moment, cinci dintre acestea au fost găsite decedate (un copil și patru adulți), a transmis ISU Prahova.

Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6:30, iar la fața locului au fost trimise forțe impresionante: 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea a ars generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea Ferma Dacilor nu are autorizație de securitate la incendiu.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta. Surse judiciare au precizat că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Comentarii