Începe testarea copiilor de 6 ani care nu au făcut grădiniţa, dar care vor la școală

miercuri, 30 martie 2022, 01:58
2 MIN
 Începe testarea copiilor de 6 ani care nu au făcut grădiniţa, dar care vor la școală

Începând de azi, până pe 8 aprilie, are loc testarea copiilor cu care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, iar părinţii acestora doresc să îi înscrie în învăţământul primar.

Practic, viitorii elevi vor fi evaluaţi în ceea ce priveşte nivelul de dezvoltare şi dacă sunt sau nu capabili să facă faţă cerinţelor din clasele primare. Aceste evaluări sunt realizate de către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE), fiind absolut necesare la înscrierea copiilor în clasele primare dacă nu împlinesc vârsta de 6 ani până la 1 septembrie, pentru situaţiile în care copilul nu a frecventat grădiniţa în anul şcolar 2021-2022 sau copilul s-a întors din străinătate. Copiii care au frecventat grădiniţa pot primi recomandare în acest sens de la grădiniţă.

În ceea ce priveşte locul de desfăşurare a evaluării nivelului de dezvoltare, testările se vor realiza la sediul CJRAE Iaşi, iar în cazul copiilor din zone mai îndepărtate de municipiul Iaşi, vor putea fi realizate aceste evaluări şi la Paşcani, la Grădiniţa PP 3, dar şi la Hârlău, la Şcoala „Petru Rareş“.

Pentru participarea la evaluări, părinţii trebuie să aibă asupra lor certificatul de naştere al copilului şi o copie xerox a certificatului, cartea de identitate a părintelui şi copie xerox. Cererile tip necesare sunt postate pe site-ul CJRAE Iaşi, iar părintele trebuie să transmită această cerere prin email, la cjraeiasi@yahoo.com sau prin poştă, pe adresa instituţiei, dar pot fi depuse şi personal.

Părintele va fi informat telefonic cu privire la programarea datei şi orei de desfăşiurare, iar rezultatele vor fi comunicate părintelui în scris. Perioada efectivă de înscriere va începe de pe 11 aprilie, în această perioadă fiind însă publicate circumscripţiile şcolilor.

Comentarii