Incidente grave în Bănie

vineri, 02 august 2019, 01:43
2 MIN
 Incidente grave în Bănie

Universitatea a fost la un pas de a pierde la masa verde calificarea în turul III preliminar al Ligii Europa, din cauza unei petarde şi a unei brichete care l-au făcut KO pe arbitru. În cele din urmă Craiova s-a impus la „loterie” după ce Pigliacelli a apărat trei şuturi

 

 

Meciul de la Craiova, dintre Universitatea şi Honved, din turul II preliminar al Ligii Europa avut un final neaşteptat. După 0-0 de la Budapesta, scorul a fost alb şi la Bucureşti. Însă arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui. Mai mult, Hunter a fost lovit şi de un obiect din tribune, probabil o brichetă. Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină. Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor. Centralul a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea. După jumătate de oră în care meciul a fost întrerupt, jocul s-a reluat cu ultimul minut al prelungirilor, având la centru pe arbitrul de rezervă, Jamie Robson. S-au executat lovituri de departajare, la care portarul craiovean Mirko Pigliacelli a apărat trei şuturi ale maghiarilor, în timp ce Ioniţă, Fortes şi Cicâldău au transformat. Craiova s-a calificat în turul III preliminar, unde va întâlni pe AEK Atena, însă se poate aştepta la sancţiuni dure din partea UEFA.

La Ovidiu, FC Viitorul a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa KAA Gent, dar deoarece în partida tur pierduse cu 3-6. Oaspeţii au deschis scorul prin Iaremciuk, în minutul 38. Pentru FC Viitorul a înscris Iancu, în minutele 47 şi 61, ambele goluri din penalty. Prima lovitură de la 11 metri a fost acordată pentru un fault în careu, iar a doua pentru henţ.

Şi pentru că patimile microbiştilor români nu s-au încheiat, FCSB a pierdut meciul retur cu Alaşkert Erevan cu 2-3 (1-3). Deşi în primul meci elevii lui Bogdan Andone au câştigat cu 3-0, armenii au fost la un moment dat la un gol de calificare. Au marcat: Tănase (’10 – penalty), Coman (’59) / Marmentini (’23, ’28 – penalty), Galvao (’45).Bălaşa (’27) şi Marmentini (’63) au fost eliminaţi. FCSB va juca în TP3 joi, primul meci pe teren propriu, cu echipa cehă Mlada Boleslav.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii