Inconştientul din Copou băut şi drogat cu Xanax, a amuțit în fața judecătorilor. A fost arestat

sâmbătă, 27 iulie 2019, 01:59
2 MIN
 Inconştientul din Copou băut şi drogat cu Xanax, a amuțit în fața judecătorilor. A fost arestat

E oficial: individul era băut, dar şi sub influenţa substanţelor psihotrope. El este acuzat şi de vătămare corporală: s-a dovedit că acel copil care a scăpat ca prin minune a fost lovit de maşină. În faţa anchetatorilor nu a deschis gura: Maricel Stan s-a prevalat de „dreptul la tăcere“

Dumitru Maricel Stan (55 de ani) a fost reţinut în primă fază de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, el fiind acuzat de conducere sub influenţa alco­olului şi a substanţelor psihoacti­ve, dar şi de vătămare corporală din culpă. Cea din urmă infracţiune a fost reţinută de procurorul de caz după ce la dosar a fost depus un certificat me­dico-legal din care rezultă că minorul care a fost la un pas să fie ucis de ma­şina condusă nebuneşte de Stan a fost rănit uşor, având nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale. Potrivit unor surse judiciare, individul s-a prevalat de dreptul la tăcere în faţa anchetatorilor.
 
Conform anchetatorilor, în seara de 22 iulie, în jurul orei 19, Maricel Stan a condus un Mercedes cu numărul de înmatriculare IS 12 XFV pe aleea Sa­do­veanu din Iaşi, dinspre Rond Agro­no­mie spre localitatea Breazu. „În dreptul Muzeului Mihail Sadoveanu, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar, a intrat în coliziune şi a dislocat un stâlp de beton şi un indicator rutier, acroşând şi persoana vătămată minoră M.J.C, cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, a precizat Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Maricel Stan era băut, dar şi sub influenţa unor susbstanţe psihotrope de genul celor din pastilele Xanax, găsite în maşina sa imediat după accident. Tot în vehicul a fost găsită şi o sticlă de whiskey Jack Daniel’s. Cele două probe de sânge prelevate de la individ au relevat valori de 1,41 g/l alcool, respectiv de 1,17 g/l. 
 
Rula zeci de milioane la „păcănele“
 
Maricel Dumitru Stan este asociat, alături de soţia sa, la două firme cu sediul în Iaşi. Prin Multigame SRL, bărbatul a derulat afaceri în industria jocurilor de noroc. În ultimii doi ani, afacerile acestei firme au scăzut dramatic, însă, din 2009 şi până în 2016, firma a rulat sume imense de bani, având, anual, o cifră de afaceri situată între 14 şi 32 de milioane de lei. Firma George Impex SRL, deţinută tot de familia Stan, administrează un local şi a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 670.000 de lei şi un profit net de 470.000 de lei.

Comentarii