Încurcă lume în play-off

sâmbătă, 28 aprilie 2018, 01:43
3 MIN
 Încurcă lume în play-off

 

Echipa ieşeană CSM Poli nu face faţă în grupa de elită a Ligii. După eşecul sever de pe teren propriu, cu Astra, ieşenii au rămas cu un singur punct obţinut în faza a doua a campionatului

 

CSM Politehnica Iaşi s-a făcut de băcănie joi, în meciul cu Astra Giurgiu, restanţa din etapa a II-a a play-off-ului Ligii I de fotbal. Echipa ieşeană a cedat la scor, 0-3 şi a rămas cu un singur punct obţinut în cele şase meciuri disputate în faza a doua a campionatului, în care a marcat o singură dată din acţiune şi a primit 13 goluri!

Eşecul cu giurgiuvenii a fost cauzat, în primul rând, de erori individuale impardonabile la un asemenea nivel. La primul, Qaka a pierdut uşor mingea, iar Rusu a fost taxat pe colţul scurt, al doilea este “creaţia” lui Mihăescu, cel care i-a pus mingea pe tavă lui Buş, iar ultimul îl poate promova lejer pe pe Rusu în vreo emisiune în care se prezintă erori ilare de portar.

A pune eşecul doar în cârca celor trei ar reprezenta o eroare. Vina înfrângerii o poartă întregul grup, în frunte cu antrenorul Flavius Stoican. Inexplicabil, acesta a început meciul cu un sistem cu trei închizători, deşi avea în faţă o echipă care conta în zona centrală pe doi mijlocaş defensivi. Astfel, Iaşul nu a fost în stare minute bune să construiască, să-i pună în valoare pe Platini, Cristea şi Jo. Faptul că după renunţarea la un închizător CSM a început să conteze în atac confirmă eroarea lui Stoican din start. Tehnicianul nu a reuşit nici să-şi capaciteze echipa, pentru a specula oboseala evidentă a oaspeţilor, recunoscută la final până şi de antrenorul Gheorghe Mulţescu. Exceptând iureşul din startul actului secund, CSM a fost o echipă palidă, resemnată, fără vlagă, idei şi voinţă. Eşecul a fost astfel just, chiar dacă proporţiile scorului par prea mari în condiţiile în care giurgiuvenii nu au excelat.

Pentru CSM urmează returul duelului cu Astra, luni, de la ora 20:45. Confruntarea este un nou prilej ca Iaşul să încerce să şteargă, cât de cât, impresia actuală, lăsată pregnant, că e doar un încurcă lume în play-off.

 

 

CSM-catalog

 

Rusu (3) – a luat primul gol pe colţul scurt, a scăpat mingea la golul trei.

Zaharia (4) – doar dăruire.

Mihalache (4) – nu a reuşit să strunească apărarea.

Jagodinskis (4) – un nou meci slab.

Sin (4) – unul dintre cele mai slabe jocuri de când e la Iaşi.

Cioinac (4) – modest.

Qaka (3) – a gafat decisiv la primul gol.

Chelaru (3) – nu a fost în joc.

Platini (4,5) – câteva sclipiri.

Cristea (4,5) – câteva încercări, multe centrări periculoase.

Jo (4,5) – urmărit de ghinion.

Danale (4) – doar zbateri.

Mihăescu (3) – a gafat decisiv la golul doi.

Kizito (4) – nu a adus nimic.

 

300 000 de euro pentru Qaka

 

CSM Politehnica Iaşi a primit o ofertă scrisă pentru a-l vinde pe Kamer Qaka. CS U Craiova este dispusă să plătească 300 000 de euro plus TVA pentru a-l achiziţiona pe internaţionalul albanez. În plus, oltenii sunt dispuşi să dea Iaşului şi 20 de procente din suma care ar rezulta dintr-un transfer ulterior al lui Qaka. Informaţia, obţinută din surse de la CSU şi CSM, nu a fost comentată de preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, care continuă să se ascundă.

Comentarii