Individul care a sfârtecat un pieton pe Bd. Independenţei a ajuns după gratii

marți, 28 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Individul care a sfârtecat un pieton pe Bd. Independenţei a ajuns după gratii

Tânărul cu Audi Q8 care a produs accidentul terifiant de sâmbătă noaptea de pe Bulevardul Independenţei a fost băgat în arest de către poliţiştii de la Rutieră. Rareş Berihoi, de 19 ani, a fost reţinut de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi pentru ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal un pieton aflat pe zebră. Acesta din urmă se numea Pavel Bârzu, şi avea vârsta de 58 de ani, fiind pensionar. 

"La data de 27 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 19 ani cercetat pentru ucidere din culpă. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 25 spre 26 septembrie, acesta ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iaşi şi ar fi accidentat mortal un bărbat de 58 de ani. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Imaginile de pe camerele de supraveghere din zona accidentului au surprins accidentul rutier.

Cititi si: El este inconştientul care a ucis cu 150 km/h în centrul Iaşului, pe trecere

Camerele au surprins momentul când pietonul, Pavel Bârzu, în timp ce se afla pe trecere, observă autoturismul care vine cu viteză mare spre el dinspre Fundaţie, grăbeşte pasul, însă nu mai apucă să ajungă pe trotuar şi este lovit în plin. "Am văzut piciorul pietonului cum a zburat pur şi simplu", a povestit un martor al accidentului. În privinţa şoferului, Rareş Berihoi, acesta are domiciliul în comuna Ciurea, iar bolidul pe care îl conducea era pe numele unei firme. Unii apropiaţi ai tânărului susţin că băiatul de 19 ani nu ar fi vitezoman, şi cel mai probabil se grăbea să ajungă undeva.

Cititi si: OPINIE după accidentul cu pieton sfârtecat: Părinți proști, cu bani și copii cu fală

Tatăl şi unchiul lui Rareş Berihoi sunt cunoştinţe mai vechi ale poliţiştilor. Prin anii 2000, Viorel Berihoi ar fi fost membru într-o reţea de traficanţi de autoturisme de lux. Potrivit anchetatorilor, traficanţii preferau maşinile BMW, Audi şi Volkswagen. Acestora li se făceau acte false de provenienţă, cu ajutorul unor cărţi de identitate în alb aduse din Italia.

Cititi si: Tânărul care a provocat accidentul macabru în Iași, pasionat de mașini puternice

"Prin aceste moduri de operare, reţeaua a înmatriculat 71 autovehicule de lux, an de fabricaţie 2000-2002, din care 26 au fost furate din Italia, Germania, Ungaria şi Lituania, iar 11 aveau plăcuţe de înmatriculare furate, creând statului roman prin încălcarea reglementărilor vamale un prejudiciu mare", se arăta în ancheta procurorilor. După 9 ani de procese, Berihoi a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea, unchiul băiatului, Mihai Berihoi, a fost prins băut la volan după o urmărire prin zona Poitiers, anul trecut. Mihai Berihoi a fost oprit de către poliţişti cu pistoalele din dotare, după ce acesta a lovit o maşină de poliţie de la Secţia 5.

Comentarii