Inedită expoziţie de jucării, la Palatul Culturii. Evenimentul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani

vineri, 12 octombrie 2018, 20:00
2 MIN

Sute de jucării vor fi expuse săptămâna viitoare la Palatul Culturii, evenimentul fiind dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani. „Bombastic“ este o expoziţie care va putea fi admirată în spaţiul Muzeului Etnografic al Moldovei, aceasta făcând parte din proiectul „Patrimoniul copiilor“, la Palatul Culturii din Iaşi. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Da’DeCe“, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi şi Nod Makerspace. 

Această expoziţie este o iniţiativă prin care patrimoniul devine prietenos, accesibil şi parte din viaţa copiilor, într-un proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional: „Patrimoniul copiilor“. „Bombastic“ prezintă o parte din colecţia de jucării donată de Iosif Herţea Asociaţiei „Da’DeCe“. Expoziţia poate fi vizitată gratuit în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie, vernisajul acesteia urmând să aibă loc marţi, 16 octombrie, de la ora 11.

Expoziţia este gândită sub formă de labirint de către echipa de curatori Iris Şerban şi Iulia Iordan, aceasta având drept scop „sensibilizarea vizitatorilor (deopotrivă copii şi adulţi) cu privire la importanţa şi semnificaţia patrimoniului (material, imaterial): ce este, cum se naşte şi cum trăieşte, de ce este important şi sub ce forme ni se arată. Fiecare instalaţie din expoziţie devine un pretext pentru a descoperi o nouă caracteristică a obiectelor de patrimoniu, înţelegând obiectul în sens larg: ca lucru, creaţie, loc, cuvânt, poveste“.

Pe lângă expoziţia în sine, proiectul presupune şi două serii de ateliere pentru copii. Astfel, pe 24 şi 25 octombrie vor avea loc ateliere de teatru pentru grădiniţe susţinute de Daniela Mişcov, iar pe 30 şi 31 octombrie vor avea loc ateliere de meşteşugărit jucării de lemn cu Dumitru Maxim Alexeev. 

Comentarii