Inedită instalaţie de artă expusă la Palat, luna aceasta

miercuri, 04 noiembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Inedită instalaţie de artă expusă la Palat, luna aceasta

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” organizează, luna aceasta, un proiect inedit de coeziune umană intitulat „The String”. 

Artistul Alexandru Done a pregătit o instalaţie de pictură care va putea fi admirată în incinta Palatului Culturii în perioada 5-22 noiembrie. „Autorul explorează o puternică miză socială, propunându-şi să restaureze o unitate simbolică, într-o societate globală aflată într-un context dramatic. «The Sting» se constituie într-un document-martor al acestei perioade dificile, un pergament aflat într-un proces continuu de scriere, o operă de artist, dar în acelaşi timp şi o lucrare colectivă, ce acumulează într-o singură creaţie o parte din bagajul informaţional al memoriei colective a acestor zile”, subliniază reprezentanţii Palatului Culturii.

Artistul s-a născut pe 1 aprilie 1974, în Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Grafică, fiind un artist vizual apreciat, senior art director pentru proiecte de comunicare vizuală, precum şi autor al romanului „Downshifting", câştigător al Premiului Polirom pentru debut şi al Premiului Uniunii Scriitorilor pentru debut în 2017. Instalaţia, un work in progress interactiv, poate fi vizitată în spaţiile Muzeului de Artă.

Comentarii