Inflație de directori la DRDP Iași. Unul vine cu ajutorul judecătorilor, celălalt a intrat subit în concediu

vineri, 13 decembrie 2019, 02:58
2 MIN
 Inflație de directori la DRDP Iași. Unul vine cu ajutorul judecătorilor, celălalt a intrat subit în concediu

Fostul director al Regionalei de drumuri naţionale a reintrat în drepturi. Cel care îl înlocuise la şefia DRDP a plecat în concediu medical.

De ieri, Dănuţ Pilă a redevenit directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Decizia a fost luată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De altfel, Pilă câştigase definitiv procesul prin care a revendicat funcţia pierdută, dar hotărârea instanţei nu a fost pusă în aplicare de fosta conducere a Regionalei. „Deocamdată, nu are de ce să se întoarcă la muncă. Are contractul desfăcut”, ne declara astă-primăvară directorul DRDP, Ovidiu Laicu.
„Voi sta de vorbă cu angajaţii. Nu va fi dat nimeni afară, cum circulă zvonuri, dar fiecare trebuie să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu”, ne-a declarat, aseară, Dănuţ Pilă, întrebat fiind ce va face prima dată când îşi va relua jobul.
 
De profesie inginer constructor, Dănuţ Pilă a preluat conducerea DRDP în martie 2011, după ce fostul director, Viorel Scutaru, a fost demis de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri, astăzi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În octombrie 2012, la câteva luni după schimbarea guvernului PDL cu unul PSD-PNL (USL), Pilă a fost demis, în locul său fiind desemnat Ovidiu Laicu. Spre deosebire de Scutaru, Pilă s-a adresat instanţei, care a dispus reangajarea lui. Compania a decis atunci să înfiinţeze încă o funcţie de director: Ovidiu Laicu, director executiv cu drept de semnătură, iar Dănuţ Pilă, director regional din subordinea directorului de la Bucureşti. Asta se întâmpla în 2013, iar cei doi directori aveau salarii aproximativ egale, în jurul a 9.000-10.000 de lei. 
 
După o nouă rundă de procese, în care Pilă a contestat decizia care l-a lăsat fără drept de semnătură, CNAIR a recurs la o soluţie uzuală oferită de Codul muncii pentru concediere: desfiinţarea postului. Chiar şi aşa însă, instanţa i-a dat dreptate lui Dănuţ Pilă. 
A treia rundă de confruntări în instanţă s-a încheiat anul trecut, când magistraţii au dispus reangajarea lui Dănuţ Pilă la DRDP. Directorul de atunci al Regionalei ne declarase că i-a oferit un post „potrivit cu pregătirea sa”, dar că oferta a fost refuzată.
Ieri, Ovidiu Laicu nu a putut fi contactat, surse din cadrul Regionalei de drumuri naţionale afirmând că şi-ar fi luat concediu medical.

Comentarii