Îngheţ la plus 20 de grade

luni, 01 aprilie 2019, 01:43
5 MIN
 Îngheţ la plus 20 de grade

Politehnica Iaşi – Gaz Metan Mediaş 1-2 (0-0), în etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Oaspeţii s-au impus meritat.

 

 

Poli: Miño – Rus, Gardoş, Frăsinescu, Bădic (’59 – Enoh) – Mihalache, Cioinac – Sanoh, Nascimento (’59 – Semedo), Sin – Burlacu (’72 – Panţîru). Antrenor: Flavius Stoican.

Mediaş: Pleşca –Creţu, Larie, André Micael, Buşu – Fofana, L. Aurelio – Mailat (’80 –   Olaru), Caiado (’85 – M. Constantin), Chamed (’61 – Ivanov) – Rondon. Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Semedo (’60), Bădic (’60 – pentru proteste de pe banca de rezerve), Gardoş (’75) – Buşu (’53).

Arbitri: Ionuţ Coza; Bogdan Gheorghe, Bogdan Velicu.

 

0-1, min. 50: Pleşca degajează, Rondon câştigă un duel aerian cu Gardoş la 40 de metri, de care scapă apoi în sprint spre poarta lui Miño, Caiado, care preluase mingea, avansează pe stânga, centrează, iar Rondon reia cu capul, de la 8 metri;

0-2, min. 54: contraatac rapid al oaspeţilor, finalizat de Luis Aurelio;

1-2, min. 58: Nascimento execută bine o lovitură liberă, Pleşca deviază în bara transversală, iar Sanoh, plecat dintr-un ofsaid “mic”, reia din careul mic.

 

Vremea superbă de ieri (au fost plus 20 de grade!), succesul de la Călăraşi, din etapa trecută şi declaraţiile foarte optimiste date de cei de la Poli înainte de meci i-au făcut pe aproape 2 000 de ieşeni să urce la stadionul din Copou. Cei care au ales fotbalul în locul altei posibilităţi de relaxare au regretat la final! Poli a pierdut în faţa Gaz Metan Mediaş şi are frisoane legate de retrogradare.

Eşecul de ieri a fost logic după modul în care a curs meciul. Un meci care a fost ciuntit din punct de vedere spectacular atât de unii jucători, care nu au justificat deloc de ce joacă în Liga I, cât şi rana deschisă existentă pe obrazul Iaşului de mai mult timp, terenul de pe depăşita arenă “Emil Alexandrescu”.  Deşi jucătorii grupării ardelene au suferit mult mai mult decât cei ieşeni din cauza suprafeţei de joc, Gaz a avut iniţiativa aproape o oră. Oaspeţii au controlat meciul încă din start, “capul” lui Sanoh, care a pus mingea pe bară în minutul 6 ori cel al lui Burlacu (’23), trecut “peste” fiind raze palide în jocul moldovenilor. Aceştia au intrat la odihnă cu 0-0 datorită impreciziei lui Caiado, care nu a fost în stare să reia din careul mic (’31), intervenţiei inspirate a lui Miño la “capul” lui Rondon din careul mic (’31) şi lui Mihalache, mijlocaşul respingând de pe linia porţii şutul lui Larie (’32).

Stoican nu a reuşit să-şi trezească elevii nici la pauză, superioritatea Mediaşului din actul întâi (5-2 la şuturi, 4-0 la încercări cadrate şi 8-4 la cornere!) fiind translată pe tabelă în startul actului secund. de Caiado (’50) şi Luis Aurelio (’54). Politehnica a reacţionat rapid, reuşita lui Sanoh (’58), marcată în condiţii neregulamentare, dând puţină culoare jocului Politehnicii. Iaşul a preluat frâiele meciului, a dominat, însă fără să-şi creeze ocazii clare, carenţele ofensive etalate în 2019 ieşind din nou la iveală. Drept urmare, gazdele nu au reuşit să egaleze şi au rămas fără niciun gol marcat corect în Copou în acest an, precedentul, înscris tot Mediaşului, în sezonul regulat, fiind reuşit tot în condiţii neregulamentare.

Mai mult, în ultimul minut de prelungiri, Olaru putea să toarne sare pe rana unei echipe care în loc să treacă în frunte, unde şi-a propus, a ajuns în subsol, Miño salvând în poziţie de “unu la unu” cu puştiul Gazului.

 

Pleşca, aclamat în Copou

 

^ Fost jucător la Politehnica Iaşi, Răzvan Pleşca, a fost aclamat în Copou. “Mereu m-am simţit excelent aici, eu mă consider un produs al Iaşului! Mă bucur nespus că suporterii nu m-au uitat şi încă mă apreciază. Trăiesc sentimente aparte de fiecare dată când vin în Copou” a spus portarul Mediaşului. ^ Terenul denivelat, cu smocuri şi destule porţiuni fără iarbă l-a făcut pe Creţu să spună că nu i-a plăcut meciul şi că mai mult s-a jucat rugby! ^ La partidă a asistat şi fostul căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, care acum este manager de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. ^ Platini nu a fost nici rezervă. “Sunt foarte supărat pe el. Trebuia să vină joi de la naţională, dar a rămas pentru un proces şi nu a mai ajuns la meci. Voi avea o discuţie foarte serioasă când va reveni, pentru că mă bazam pe el”, a spus Stoican. ^ După ce nu a făcut deplasarea la Călăraşi, etapa trecută, cel mai bine plătit jucător al Politehnicii, Kamer Qaka, albanezul care încasează 10 000 de euro lunar, a fost rezervă. El a fost învoit o lungă perioadă de timp, pentru a sta alături de soţia sa, care a născut. ^ Pentru că nu au plătit salariile fotbaliştilor săptămâna trecută, şefii Politehnicii au mărit prima de joc atât pentru meciul de la Călăraşi cât şi pentru cel de ieri la 600 de euro. Jumătate din bonusul pentru disputa cu dunărenii a fost plătit vineri. Reamintim, cealaltă jumătate din prime se achită la final, dacă se atinge obiectivul, câştigarea play-out-ului. ^ Stoican a avut pe parcursul meciului mai multe ieşiri la adresa arbitrilor, antrenorul scăpând nepedepsit.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Nu ne-au ieşit planurile, dar nu trebuie să facem înmormântări la înfrângere. Terenul a suferit pentru că a fost o iarnă grea şi tot l-am acoperit şi descoperit. Indiferent de starea terenului, noi trebuie să jucăm bine şi să obţinem rezultate pozitive. Nu vom ajunge după etapa viitoare pe loc de baraj, pentru că nu vom pierde la Hermannstadt”.

Edward Iordănescu: “Am jucat pe cel mai prost teren din Liga I, nu ştiu cum a fost omologat. E o ruşine ca un oraş aşa frumos ca Iaşul să aibă un asemenea gazon. Noi am fost dezavantajaţi de starea terenului, pentru că noi construim, pasăm, în timp ce gazdele au un joc adaptat la condiţii. M-a nemulţumit că la 2-0 am făcut pasul înapoi, permiţând gazdelor să pună presiune, după ce controlasem meciul. Nu au avut ocazii, însă am avut ceva emoţii”.

Comentarii