Îngrijorare în blocul în care locuieşte un ieşean depistat cu coronavirus

joi, 12 martie 2020, 02:58
2 MIN
 Îngrijorare în blocul în care locuieşte un ieşean depistat cu coronavirus

Vecinii din blocul unde locuieşte primul ieşean depistat cu coronavirus au intrat în panică. La câteva ore după aflarea veştii că vecinul lor este pozitiv la test, unii dintre aceştia au renunţat la serviciu şi s-au autoizolat în apartamente.

O femeie a revenit speriată acasă în jurul orei 11. „Am aflat din presă că vecinul meu de la parter are coronavirus. M-am consultat cu şefii mei de la serviciu şi mi-au spus să merg acasă. Ieri (marţi – n.r.) am văzut tot în presă că vecinul a fost luat de acasă şi am sunat la DSP ca să îi întreb ce facem în asemenea cazuri. Mi-au spus că avem cu toţii acasă spirt şi săpun. Noi am întrebat de dezinfectarea scării blocului, însă au precizat că ar trebui să vorbim la administraţia blocului“, ne-a spus femeia.

Un alt locatar al blocului se plimba prin faţa scării cu o pungă cu cumpărături şi parcă nu avea curaj să intre în apartament. Acesta părea îngrijorat. „Locuiesc aici, am fost la cumpărături. Am tot lăsat scara blocului deschisă să se aerisească, însă o tot găsesc închisă. Am sunat la asociaţie şi au venit şi au spălat pe jos. Noi am făcut la fel, am spălat fiecare pe etajul nostru. Nu ştiu cât este de eficient“, ne-a spus bărbatul.

El ne-a oferit amănunte despre familia vecinului său găsit bolnav. „A venit din Italia în urmă cu o săptămână. Locuieşte împreună cu familia lui, la parterul blocului. Nu are soţie şi copii, lucra în Italia. El spune că nu a ieşit din casă de când a venit din Italia. În schimb, părinţii lui au ieşit zilnic din apartament să îşi plimbe câinele. Nu ştim ce va fi“, s-a arătat îngrijorat bărbatul.

Comentarii