Iniţiativa USR pentru alegerea primarilor în 2 tururi, respinsă la Senat

marți, 01 octombrie 2019, 14:30
1 MIN
 Iniţiativa USR pentru alegerea primarilor în 2 tururi, respinsă la Senat

Inițiativa legislativă a USR privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a primit marți raport de respingere în Comisia de administrație a Senatului, după ce parlamentarii PSD și UDMR au votat împreună împotriva actului normativ.

S-au înregistrat 7 voturi ”împotriva” inițiativei legislative și doar 2 voturi în favoarea acesteia. Au votat pentru respingere senatorii PSD Florin Cârciumaru, Eugen Dogariu, Carmen Dima, Liviu Mazilu, Lucian Trufin și Rooxana Pațurcă, alături de senatorul UDMR Cseke Attila. În favoarea proiectului au votat doar senatoarea USR Florina Presadă și senatorul PNL Cătălin Toma.

Inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi pentru primari, a fost depus la Senat pe 8 mai.

Proiectul, iniţiat de deputatul USR Tudor Benga şi senatorii USR Florina Presadă, Radu Mihail şi Nicu Fălcoi, face parte din iniţiativa „Oameni noi în politică”.

La începutul lunii trecute, liderul PMP, Eugen Tomac, anunța că în Parlament sunt nu mai puțin de cinci inițiative legislative privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin și a făcut un apel către parlamentarii Opoziţiei să susţină rediscutarea şi adoptarea acestora.

Comentarii