Însemnări şi afurisme în contra afurisiţilor ţării

luni, 24 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 Însemnări şi afurisme în contra afurisiţilor ţării

PSD în ofsaid. Până şi de Ziua Limbii Române, PSD-ul e în ofsaid. Ofsaid mare, vizibil de pe lună, dacă ne gândim la vida Dăncilă ori ministrul Pamblică de la… Educaţie! (31.08.18)

„Decît”, teleormegalomanilor!

Nişte nemernici cu nazismul şi metodele sale-n mentalitate strigă „Nazistul!”

Cifra anului pentru saşi: 877! Atâţia ani s-au făcut de la prima atestare istorică (1141) a venirii saşilor în Transilvania. „Decît”. (03.09.18)

TT sau vanitas vanitatum et omnia vanitas!

Ruşinea Iaşului academic, Negul cu trei negi de pe obrazul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei este personificarea absolută a unei vanităţi extreme: personajul ăsta nu concepe să piardă şi e dispus la orice pentru a-şi hrăni vanitatea de mare mahăr al Justiţiei!

Pesta porcină pe dos

PSD este varianta politică a pestei porcine, doar că pe dos: nu afectează porcii cu obrazul gros, ci doar cetăţenii cu bun simţ. (04.09.18)

PSD – Pierderea Speranţei. Definitiv.

Ştirile ProTV: „Record de plecări din ţară după OUG 13”.

Aproape 220.000 de cetăţeni români au plecat în 2017 din România.

Citat dintr-un emigrant român: „Să fiu al naibii dacă le plătesc taxe amnistiaţilor!”

Concluzia?

PSD – Programarea Socio-Dezastrului.

PSD – Pierderea Speranţei. Definitiv.

PSD – Pierderea Sufletului. Definitiv. (08.09.18)

Scufiţa roşie este… anti-PSD

„Nu, niciodată! Pentru că dacă o să tac, cred că o să-mi fie cu adevărat frică.”

Acesta-i unul dintre citatele pe nişte panouri mari în faţa Teatrului Gong (pentru copii şi tineret) din Sibiu. „Autorul” citatului? Scufiţa roşie. (11.09.18)

Vă vedem din…

Bârlad, Bruxelles, Constanţa, Craiova, Iaşi, Rădăuţi, Slobozia, Timişoara.

Cel puţin la Sibiu, din tavanul de la intrarea în Teatrul Naţional Radu Stanca.

Un proiect cu magneţi de donat al TNRS, iar ceva-mi spune că ideea îi aparţine lui Dan Perjovschi. (11.09.18)

Mare-i grădina Domnului…

Abţibild în parcul Astra: Stop eating my cute creatures! Go vegan! (Opriţi-vă să-Mi mâncaţi drăgălaşe-Mi creaturi! Deveniţi vegani!)

Citind textul, în minte întrebarea asta mi-a răsărit: Dumnezeu s-o făcut şi el vegan? Sau pe cine invocă veganii cînd vorbesc de „my cute creatures” pe care să nu le mai halim? (11.09.18)

Istorici de ocazie

Discuţii despre istorie între doi călători în tren. Despre grofi (grofii nu erau saşi? nu, domle, erau unguri!), boieri, evrei (care vorbeau ungureşte în casă, dar bătrânii mai ştiau şi limba aia a lor, palestiniană…). Hitler, Auschwitz, Stalin. Apoi zice unul (ăl mai vorbăreţ) apăsat, pe măsura poveţei primite de la un bătrân:

– Mie mi-o zis odată un bătrân, adică, mă rog, avea peste 70 de ani: „Băiete, ascultă ce-ţi spun, tu poţi să mă crezi sau nu, treaba ta: Toţi marii conducători au fost nu bolnavi, ci schizofrenici!”

Dragnea, deci, ori nu-i mare conducător, dar bolnav, ori este, caz în care-i schizofrenic. Punct.

(13.09.18)

Sfînta Întârziere

Alba Iulia. Aştept trenul de Iaşi. La 19.15 trece un marfar în direcţia inversă. A-ha, e clar: trenul care trebuia să sosească la 19.30 n-avea cum să n-aibă întârziere. N-a trecut bine marfarul, că se anunţă întârzierea: 45 de minute în română, 40 în engleză. „Ne cerem scuze…” Bine că mi-am luat două beri. Una am desfăcut-o numaidecât. (13.09.18)

Nebunie-n trafic

Mă-ntorc eu de la ţară la Iaşi. Pe la 11, mă duc până la Lidl. Maşinile pe Cerna şi pe Pan Halipa, bară la bară. Vineri, la 11, nu vineri după masă, pe la 15, când e oarecum firească nebunia de pe străzile Iaşului.

Ce naiba, mă gândesc, dacă o şterg atâţia şi atâţia români din ţară (recordul recent: aproape 220.000 anul trecut, „graţie” guvernanţilor ALDE-PSDragnea), cum de nu scade aglomeraţia din oraş(e)? Sau fug văzând cu ochii din ţară doar cei care încă n-au maşină şi preponderent cetăţeni din mediul rural şi de prin oraşele mici ale ţării? (14.09.18)

Semne bune

S-au înmulţit inscripţiile anti-PSD din Iaşi! Înainte să plec în august la Amnaş, am fotografiat „AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTR|! PSD” pe unul din cele două ţarcuri cu containere de gunoi de lângă podul spre Alexandru din Mircea. La întoarcere, era tot acolo, dar completat de „JANDARMERIA E CU NOI GUNOI” pe celălalt ţarc. Sub podul mare (dinspre Kaufland) spre Alexandru, apoi, una scurtă şi la obiect: PSD – LAS|-NE!

Degringolade

Există o degringolada globală care, din păcate, e dublată-n România de una naţională mult mai gravă, aceasta-i problema noastră! Asta pentru că nişte politicieni mafioţi ajunşi la butoane au lăsat la o parte orice responsabilitate şi-au pus umărul la şubrezirea speranţelor cetăţenilor zi de zi, timp de luni şi ani de zile. Iar energia unei comunităţi (locale, regionale ori naţionale) e direct proporţională cu speranţa. Dacă scade speranţa (încrederea în viitor), scade automat şi energia de-a lupta pentru acest viitor. Mafioţii politici cam asta au şi urmărit şi urmăresc: să ne transforme într-o turmă de oi. Eu refuz să cred că le-a reuşit. Ori că le va reuşi. (21.09.18)t

Michael Astner este poet, traducător şi publicist

Comentarii