De Sănătate

Punem punctul pe știi

INSPIR – o manifestare de înaltă ținută științifică

miercuri, 08 iunie 2022, 07:15
2 MIN
 INSPIR – o manifestare de înaltă ținută științifică

Conferința de Pneumologie INSPIR este o manifestare tradițională a Centrului Universitar Iași, încă din anul 2003 și face parte din programul de lucrări științifice dedicate educației medicale continue în specialitatea Pneumologie, fiind organizată și anul acesta sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Colegiului Medicilor Iași, a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, precum și a Societății Române de Pneumologie, dar și a Societății de Medici și Naturaliști Iași.

Conferința de Pneumologie INSPIR ediția 2022 se desfășoară în format fizic, la Palas Congress Hall, Sălile Chopin și Vivaldi, în perioada 6 – 9 iunie, după  2 ani în care întâlnirile fizice nu au fost posibile .

An de an, INSPIR s-a remarcat printr-o înaltă ținută științifică, profesionalism și actualitate a subiectelor dezbătute, evenimentul devenind un reper in aria evenimentelor medicale de profil.

Cu ocazia ediției 2022 se vor reuni la Iași peste 60 de lectori atât din România, cât și internaționali, peste 500 de medici participanți, peste 15 companii partenere, vor fi susținute peste 30 de teme științifice, vom găzdui sesiune de postere, dar și o sesiune specială dedicată medicilor rezidenți.

Cu ocazia acestei ediții va fi publicat și lansat Volumul de rezumate al Conferinței INSPIR în format e-book și cu ISBN.

Multitudinea de subiecte științifice abordate va fi concentrată în patru zile de lucrări, care vor reuni deopotrivă  simpozioane majore, conferințe de înalt nivel profesional, sesiuni de e-postere precum și prezentări în format fizic. Pe lângă sesiunile științifice generoase, prin creditarea EMC motivantă, prin posibilitățile de afirmare și de instruire pentru rezidenți și doctoranzi, și nu în ultimul rând prin bucuria revederii prilejuită de acest eveniment consacrat în peisajul medical academic național ne dorim să oferim un produs științific valoros – INSPIR.

În ediția de anul acesta, speakeri internaționali dar și din țară vor aborda subiecte actuale, “fierbinți” din sfera pneumopatiilor interstițiale – domeniu în plină expansiune științifică dar și noile ghiduri de tratament și management ale tuberculozei, patologiei obstructive pulmonare, tabacologiei și neoplaziilor.

 

 

Comentarii