Interlopul ieşean Gîgă va fi azi faţă-n faţă cu eliberarea

marți, 12 mai 2020, 01:49
1 MIN
 Interlopul ieşean Gîgă va fi azi faţă-n faţă cu eliberarea

Un apropiat al clanului Corduneanu ar putea fi eliberat azi din închisoare într-un dosar în care e acuzat de infracţiuni rutiere. Silviu Gîtlan, zis „Gîgă“, este acuzat de refuz de prelevare probe biologice, faptă pe care nu o recunoaşte.

Judecătoria Iaşi a decis deja ca măsura arestului să îi fie înlocuită cu cea a controlului judiciar, însă decizia definitivă e aşteptată azi.

„Măsura arestării preventive dispusă până acum faţă de clientul meu a fost exagerată. Atât timp cât nu există probe clare, în dosar, că clientul meu ar fi condus un autovehicul la momentul respectiv, de ce trebuia să fie supus testării alcoolscopice? Mai mult decât atât, sunt probe care dovedesc faptul că nu clientul meu a condus atunci, ci o altă persoană, martor în dosar“, ne-a precizat Răzvan Huţanu, apărătorul lui Gîgă,

Anchetatorii îl acuză pe Gîtlan că a comis fapta pe 23 februarie, la primele ore ale dimineţii. Gîtlan ar fi băut alături de mai mulţi prieteni la clubul Time Out din Copou şi, la plecare, s-ar fi urcat în maşina sa, marca Mercedes.

A fost oprit în scurt timp de un echipaj rutier, la faţa locului venind mai mulţi amici de-ai săi. În acea hărmălaie, Gîgă a plecat pe jos. A doua zi a mers la Poliţia Rutier, însă a negat că el a condus.

Comentarii