Intermediarul de la RAR care făcea programări pe pile, ţinut în casă încă o lună

luni, 16 aprilie 2018, 01:58
1 MIN
 Intermediarul de la RAR care făcea programări pe pile, ţinut în casă încă o lună

Magistraţii ieşeni au prelungit măsura arestului la domici­liu în cazul lui Corneliu Matcabojă, un ieşean acuzat de fapte de corupţie comise în cadrul RAR. Acesta va rămâne, astfel, închis în casă pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile, a stabilit Tribunalul, la finele săptămânii trecute.

Prin şpaga dată angajaţilor RAR, bărbatul ar fi ajutat cetăţenii să obţină certitificate eliberate de instituţie „pe repede înainte“, în condiţiile în care unele programări realizate fără pile durau şi câteva luni. Mita percepută ar fi fost de 150-200 de euro, spun anchetatorii, în funcţie de categoria maşinii, anul de producţie sau ţara de provenienţă.

„Inculpatul Matcabojă Ionel Corneliu ţine o evi­denţă a cumpărătorilor de influenţă, a datelor autoturis­me­lor – marcă, model, serie de şasiu – a datelor progra­mă­rilor efectuate personal ori prin intermediari, a zilelor şi a orelor la care autovehiculele trebuie prezentate la inginerii din cadrul R.A.R. Iaşi, cu care are o strânsă colaborare şi relaţii extraprofesionale“, au precizat procurorii ieşeni, care în acelaşi dosar investighează şi alte persoane, inclusiv angajaţi ai RAR.

Comentarii