Internările la Spitalul Leţcani, oprite până va fi căldură. Rămân însă 30 de pacienţi

sâmbătă, 13 noiembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Internările la Spitalul Leţcani, oprite până va fi căldură. Rămân însă 30 de pacienţi

Cei circa 30 de pacienţi de aici nu au mai fost evacuaţi: firma solicitată să rezolve problema căldurii a stabilizat temperatura. Alte internări însă nu se vor mai face până la o rezolvare a problemei în tot spitalul.

 

Situaţia de la Spitalul mobil de la Leţcani pare că s-a stabilizat, după ce a fost la un pas de închidere. Compania Climatherm, care a fost solicitată să realizeze lucrări de întreţinere ale instalaţiilor de climatizare, a reuşit să stabilizeze temperatura pe perioada nopţii. În acest context, niciun pacient nu a mai fost transferat încă la alte spitale din Iaşi şi se menţine activitatea medicală în tronsonul unde au fost comasaţi, de miercuri seara, pacienţii. Reamintim că aproximativ 30 de pacienţi sunt încă internaţi la Leţcani, 11 dintre aceştia pe secţia ATI.

„Nu au fost probleme cu căldura la Leţcani, nici pe sectorul unde sunt îngrijiţi pacienţi cu forme medii-severe şi nici pe Terapie Intensivă. Cei de la Climatherm au intervenit pe parcursul zilei de ieri, reuşind să menţină o temperatură optimă îngrijirii medicale. Vom monitoriza în continuare situaţia”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În noaptea de joi spre vineri, alţi doi pacienţi internaţi la Leţcani s-au stins din viaţă. Managerul Roşu a precizat că, până în momentul în care nu se va şti cu siguranţă că defecţiunile la sistemul de climatizare au fost remediate pe termen mediu sau lung, internările la Spitalul mobil sunt oprite şi se tratează acum doar pacienţii care sunt deja internaţi acolo.

Scade numărul de cazuri, dar avem 17 morţi în 24 de ore

În Iaşi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, conform raportării oficiale a Direcţiei de Sănătate Publică, încă 146 de cazuri noi de COVID-19. Analizând ultimele şapte zile, se observă o scădere generalizată a numărului de noi infectări, însă oficiali ieşeni din sănătate atrag atenţia că deschiderea şcolilor ar putea aduce un număr crescut de cazuri în următoarele două-trei săptămâni. Deşi cazurile noi nu mai sunt la fel de multe, încă nu s-a rezolvat problema pacienţilor ce se află deja internaţi în stare foarte gravă.

Au fost încă 17 decese raportat până ieri la prânz, un număr ridicat faţă de media zilelor din vârful valului IV, numărul de paturi de ATI fiind ocupat în continuare la maximum în toate unităţile medicale. Numărul total de decese de la începutul pandemiei a ajunsla Iaşi la 1.718. În ceea ce priveşte vaccinarea, numărul persoanelor care au primit doza I dintr-un vaccin ARN mesager a scăzut sub 1.000: au fost mai exact 865 de noi imunizări, în timp ce 420 de persoane s-au vaccinat cu Johnson & Johnson, pentru care este nevoie de o singură doză.

Comentarii