Întindeţi-i Andreei o mână de ajutor! Această elevă a aflat că are un cancer foarte agresiv

sâmbătă, 17 februarie 2018, 03:01
2 MIN
 Întindeţi-i Andreei o mână de ajutor! Această elevă a aflat că are un cancer foarte agresiv

O elevă veselă, frumoasă şi foarte bună la învăţătură, extrem de implicată în activităţile liceului, a aflat recent că are un cancer deosebit de agresiv. Întreg Colegiul „D. Cantemir“, de la director la colegi, s-a implicat în salvarea Andreei Fumu. Are nevoie urgent de un tratament care nu poate fi făcut în ţară. O clinică din Viena care i-l poate face costă familia 1.000 de euro pe zi. Situaţia adolescentei depinde acum de mobilizarea familiei, profesorilor, colegilor, dar şi a oricăruia dintre noi. Cum o puteţi ajuta pe Andreea?

Caz impresionant într-un liceu ieşean. O elevă de clasa a X-a de la Colegiul „Dimitrie Cantemir“ are nevoie, urgent, de ajutor financiar pentru a lupta împotriva unei forme agresive de cancer. Andreea Fumu, o tânără de doar 16 ani, trece prin momente dificile, eleva având nevoie de un tratament la o clinică privată din Viena, acesta neputându-se face într-un spital românesc.

„Vrem să iniţiem o campanie în şcolile ieşene pentru sprijinirea elevei. Andreea este elevă în clasa a X-a, este o elevă deosebit de serioasă, de bună la învăţătură, talentată, care s-a îmbolnăvit stupid, dintr-odată. Familia nu a ştiut nimic despre acest diagnostic, până la Crăciun a fost bine, a participat la organizarea spectacolului de Crăciun. Andreea este o fetiţă care participă la foarte multe activităţi de voluntariat, iar noi, toţi cei din şcoală, ne dorim să o putem ajuta. Diagnosticul ei este de sarcom pelvin cu tumoră malignă, cu multiple metastaze pulmonare şi osoase“, a specificat prof. Anca Dimitriu, directorul Colegiului „Cantemir“.

Cazul elevei a fost investigat şi diagnosticat la Spitalul „Sfânta Maria“ din Iaşi. Părinţii, potrivit directorului Colegiului „Cantemir“, au încercat, după externare, să găsească cele mai bune soluţii pentru fiica lor, găsind în cele din urmă un tratament la o clinică din Viena, în România acestea nefiind posibile. Clinica privată a realizat chiar o schemă de tratament pe baza biopsiilor trimise din ţară, însă costurile tratamentului s-ar ridica la 1.000 de euro pentru fiecare zi de spitalizare, în afară de alte cheltuieli. Şi, din nefericire, tratamentele pentru astfel de afecţiuni sunt de mai lungă durată, nu de ordinul zilelor, putând diferi şi în funcţie de reacţia organismului.

„Pe baza discuţiilor avute astăzi (n.r. – 16 februarie) cu doamna inspector general, luni dimineaţă voi face şi un comunicat de presă şi sperăm să obţinem sprijinul a cât mai multe instituţii media. De asemenea, vom face un apel către instituţiile de învăţământ din Iaşi, către celelalte licee, să vedem dacă reuşim să o ajutăm pe Andreea. Noi vom face un apel deschis către toate ONG-urile şi către persoanele care ar putea să o ajute pe elevă“, a mai menţionat directorul Colegiului „Cantemir“.

Puteţi fi alături de frumoasa şi talentata elevă donând orice sumă în cele două conturi deschise pe numele mamei sale, Fumu Carmen Maria: RO66BTRLRONCRT0359194901 – cont în lei; RO16BTRLEURCRT0359194901 – cont în euro.

Comentarii