Intrarea gratuită a adus un număr mare de vizitatori la Bojdeuca lui Creangă. Cât va costa biletul începând de marți

luni, 18 decembrie 2023, 18:28
2 MIN
 Intrarea gratuită a adus un număr mare de vizitatori la Bojdeuca lui Creangă. Cât va costa biletul începând de marți

Bojdeuca lui Ion Creangă și spațiul expozițional adiacent au atras peste 2.200 de vizitatori în primele trei zile de la redeschidere. 

Aceștia au explorat cu entuziasm primul muzeu literar din România, care a trecut prin ample lucrări de restaurare, în cadrul proiectului „Călător pe Meridiane Culturale”, implementat cu succes de Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești.

Pe lângă vizitarea Bojdeucii, publicul a avut ocazia să participe la mai multe programe artistice desfășurate în amfiteatrul complexului muzeal, în zilele de 15 și 16 decembrie. Aproximativ 1.000 de spectatori au contribuit la atmosfera culturală și artistică animată a evenimentelor.

Complexul Muzeal „Ion Creangă” Iași este deschis pentru vizitare de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

Dacă în weekend accesul a fost gratuit, prețul unui bilet începând de marți, 19 decembrie este de 15 lei pentru un adult și 2 lei pentru elevii și studenți (3 lei, de anul viitor, în cazul celor din urmă).

Accesul rămâne însă gratuit pentru preșcolari, dar și pentru persoanele cu dizabilități şi însoţitorii acestora, copiii din casele de asistenţă socială, angajaţii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeală naţională, partenerii implicați în proiectele și programele culturale organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, salariații din aparatul propriu al Consiliului Județean Iași și membrii de familie ai acestora, ghizii grupurilor de turiști, membrii delegațiilor oficiale etc.

 

Comentarii