Iohannis: România a constituit deja un grup de lucru pentru Republica Moldova

marți, 02 iulie 2019, 08:51
1 MIN
 Iohannis: România a constituit deja un grup de lucru pentru Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la Cotroceni, după întrevederea cu premierul Maia Sandu, că România a constituit un grup de lucru care să ofere asistență pentru consolidarea instituțiilor democratice de la Chișinău și că acesta a avut deja o primă întâlnire.

Șeful statului a mai spus că a transmis guvernului o propunere de constituire a unui grup de lucru mixt, propunerea fiind primită de Maia Sandu.

”Doresc să îi asigur de tot sprijinul României și al meu personal pentru eforturile Guvernului de la Chișinău. Disponibilitatea de a acorda, pe baza solicitărilor asistentă dedicată consolidării instituțiilor în Republica Moldova. Administrația prezidențială a transmis guvernului propunerea de creare a unui grup de experți care împreună cu experții din Rep Moldova să identifice de urgență domeniile în care este nevoie de asistență și să fie demarate proiecte concrete. Partea noastra a constitutit deja acest grup și a avut o primă întâlnire. Voi urmări personal derularea de către guverne a acestei initțiative”, a declarat Iohannis, la finalul întrevederii cu premierul R. Moldova.

Comentarii