IPOTEZA: Declanşarea războiului în Ucraina are legătură cu tranziţia puterii în Rusia

sâmbătă, 26 februarie 2022, 09:40
2 MIN
 IPOTEZA: Declanşarea războiului în Ucraina are legătură cu tranziţia puterii în Rusia

Ziarul rus Nezavisimaia Gazeta, unul dintre puţinele care mai găzduiesc articole independente, a lansat vineri printre rânduri o nouă ipoteză legată de motivele declanşării războiului din Ucraina: tranziţia puterii din Rusia. Publicaţia, citată de Rador, scrie că ”desigur, evenimentele militare petrecute vor avea o influenţă directă asupra politicii interne a Rusiei. 

Tranziţia puterii s-a încheiat. Schimbarea lui Putin în fruntea ţării în astfel de condiţii este eliminată de pe agendă. La urma urmei, un politician responsabil nu-şi lasă poporul atunci când ţara este înconjurată de duşmani şi de rusofobi, de sancţiuni şi şantaj”.

Ziarul nu elaborează asupra acestui subiect, dar el este menţionat în condiţiile în care mai mulţi analişti specializaţi în Rusia au ridicat problema ”moştenirii” lui Putin la conducerea Rusiei.

Mai mult: autorul articolului din Nezavisimaia Gazeta avertizează, printre rânduri, că atacul Rusiei asupra Ucrainei va avea un impact major asupra statutului politic al Moscovei: ”Politic, imaginea succesului nu se configurează încă. În primul rând pentru că acţiunile Rusiei au fost caracterizate de secretarul general al ONU ca fiind inacceptabile. Şi chiar la ONU ca instituţie – cheie am apelat noi în ultimul deceniu”.

Ziarul rus îşi încheie analiza cu un avertisment: ”Aş dori să reamintesc o zicală înţeleaptă: dacă mergeţi la război, pregătiţi două sicrie. Pentru duşman şi, pentru orice eventualitate, pentru tine. Este păcat că două popoare înfrăţite, s-au trezit, prin voinţa sorţii, în război unul cu altul. Şi victimele nu pot fi evitate. Oricui îi va reveni în cele din urmă responsabilitatea pentru ele…”

SURSA: G4MEDIA

 

 

 

 

Comentarii