Istoria Catedralei Mitropolitane, într-un volum de 800 de pagini tipărit de Mitropolie

joi, 16 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Istoria Catedralei Mitropolitane, într-un volum de 800 de pagini tipărit de Mitropolie

Creştinii ortodocşi din Iaşi sau din Moldova, cât şi pasionaţii de istorie, au oportunitatea de a afla cum s-a format şi cum a supravieţuit secolelor Catedrala Mitropolitană din Iaşi. 

Marţi, la Centrul Eparhial din Iaşi, a fost prezentat oficial volumul „Istoria Catedralei şi a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi", care a fost publicat la Editura Doxologia, în cadrul unui eveniment la care a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Conform doxologia.ro, volumul a fost realizat la începutul acestui an şi marchează împlinirea a 380 de ani de la aducerea la Iaşi a moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Înălţăm un gând de gratitudine pentru ce care au zidit această catedrală, pentru cei care au vieţuit în această incintă şi au încercat să menţină candela aprinsă, pentru cei care în ultima perioadă s-au aplecat şi v-aţi aplecat pentru ca acest loc să continue să fie loc de odihnă sufletească pentru miile de credincioşi care pătrund în acest spaţiu. Mulţumesc din suflet tuturor acelora care au fost menţionaţi aici sau nu au fost menţionaţi, care au încercat în aceste pagini să aşeze istoria de până acum, a tot ceea ce a fost viaţă creştină manifestată în diferite feluri", a spus IPS Teofan în cuvântul său, citat de doxologia.ro. Volumul are 800 de pagini, cuprinde referate, mărturii şi documente care privesc începuturile şi istoria de secole a lăcaşului de cult. 

Comentarii